Book en prøvetur

Har du endnu ikke lagt dig fast på, hvilken bil, der skal være din første eller næste elbil, så kom ud og tage en tur i en eller flere af dine favoritter. Med funktionen ‘book en prøvetur’ i din garage, kan du enkelt og nemt booke din næste prøvetur.

Prøveturen gør en forskel

Inden du lægger dig helt fast på en elbil, kan den tid du bruger på at prøvekøre forskellige biler være godt givet ud. Måske elsker du en bil, der mærkes i hver manøvre. Måske er det vigtigste for dig, at komme så komfortabelt frem som muligt. 


Uansat hvad der er vigtigt for dig, så er det en meget personlig ting, hvordan en elbil opleves at køre i. Eksempelvis er siddekomforten en individuel oplevelse. Mange nye elbiler har gode sæder, men til trods for sædernes høje kvalitet, vil der bare være biler, hvor du synes bedre om siddekomforten end andre biler.


Brug tid på de små ting

Det er små ting som udsyn og siddekomfort, der kan gøre den berømte forskel - og det er bare bedre at erfare de små irritationsmomenter, der kan være, på en prøvetur end på den første køretur, efter du har købt bilen. Brug derfor dine prøveturer til for eksempel at finde ud af om udsynet er acceptabelt for dig, og om du kan finde en god kørerpostion, hvor du både sidder godt og er tilfreds med, hvordan du kan se instrumentbrættet.

10 gode råd til prøveturen


  1. Aftal prøvekørslen med din forhandler i forvejen, så du er sikker på, at bilen er tilgængelig, når du kommer
  2. Planlæg tilstrækkelig tid til prøvekørslen, så du har tid nok til at prøve det hele af. For at få en god fornemmelse af bilen bør turen varer mellem 30-60 minutter.
  3. Kør bilen under forskellige forhold, herunder både motorvej, bytrafik og landevej
  4. Test sæder og plads, dvs. juster fx på sæderne, så du er sikker på, at du kan opnå en siddekomfort, der passer til dig
  5. Test køreegenskaber, dvs. prøve at accelerer, brems og styr bilen på forskellige måder. På den måde kan duj også mærke, hvis bilens dynamik giver dig eller familien tendens til køresyge
  6. Lyt til bilens lyde, herunder også om støjisoleringen er tilfredsstillende
  7. Prøv at parker bilen og udføre vendinger for at vurdere hvordan bilen håndtere trange situationer
  8. Tag dig god tid til at gennemgå bilens infotainmentsystem og førerassistentsystemer for at finde ud om det er nemt for dig at forstå og betjene bilens avancerede teknologier.
  9. Prøvekør flere biler, og kør gerne dine favoritter mere end én gang.
  10. Lyt til din mavefornemmelse. Vi kan hjælpe dig med at de kolde facts, men til sidst skal du huske at lytte til dine følelser. Hvis du ikke føler dig godt tilpas i bilen med de bedste tal, så er det måske den bil med de næstbedste tal, der er den rigtige elbil for dig.


Husk at en prøvekørsel er en vigtig del af beslutningsprocessen, når du køber bil, så vær grundig og noter dine oplevelser ned - du kan bruge vores rating-modul i garagen til bedre at kunne huske din oplevelse af bilen og prøveturen.

Image alt

Vi hjælper dig med at finde elbil og opladning

Find og sammenlign elbiler

Søg blandt et bredt udvalg af elbiler, og sammenlign rå bildata som rækkevidde, ladehastighed, forbrug og priser. Det gør det let fordig, at finde en bil, der passer til netop dine behov.

Book prøvetur og bedøm elbiler

Book prøveturer direkte fra din garage, og husk oplevelsen med ratingmodulet. Det hele handler nemlig om den elbil, der er bedst for dig. Din oplevelse af bilen tæller lige så meget som de kolde fakta.

Find billigste opladning

Når du skal købe elbil, kan du spare mange penge ved at vælge den rigtige ladeløsning. Prøv vores beregner, der kan hjælpe dig med at finde frem til den opladning, som vil være bedst og billigst for dig.

Se sammenligninger

Vi har kørt nogle elbiler igennem vores sammenligner. Se bl.a. hvordan årets bil Hyundai Ioniq 5 klarer sig, når den måles op imod andre populære elbiler.