Elbiil.dk sammenligner årets bil 2022

|

2021 blev året, hvor vi for alvor oplevede en mærkbar fremgang i elbilsalget, og for tredje år i træk blev det en fuldelektrisk bil, der vandt titlen som Årets bil i Danmark. Hyundai Ioniq 5 vandt titlen som årets bil. I feltet af nominerede til årets bil, var også Audi Q4 e-tron og Kia EV6, som begge må spås til gøre et seriøst indtog på det danske marked i 2022. Vi har kørt de tre biler i garage og sammenlignet dem på deres rækkevidde, forbrug og ladehastighed ude.

Image alt

De 3 Elbiler

Alle tre biler, der indgår i denne sammenligning, kan fås i forskellige varianter. Her sammenlinger vi varianter med det bedste batteri til den laveste pris. Batteristørrelsen er i denne sammenligning varierer 4,8 kWh.

Sådan sammenligner vi


Rækkevidde

Rækkevide kan være det, der afskrækker mange fra at skifte til elbil. Nyere elbiler begynder dog at kunne køre længere på en opladning. Vi sammenligner den officielle rækkevidde (WLTP), men som elbilist skal du være opmærksom på, at en række forhold påvirker rækkevidden. Eksempelvis giver hastighed et øget forbrug af strøm, hvorfor et kørselsmønster med mange kilometer på motorvejene nemt kan reducere rækkevidden med 30% - og måske endda mere, hvis det er om vinteren. For at få et mere realistisk billede af elbilernes rækkevidde, kan du som tommelfingerregel justere ned med 20%.


Forbrug

Elbilers forbrug - eller energieffektivitet - handler om at udnytte strømmen bedst. Når vi sammenligner elbilers forbrug ser vi ud fra bilens officielle data på, hvilke af elbilerne, der får mest ud af deres batteri. Vi bruger også her den det officielle WLTP-forbrugstal, men omregner det til at vise, hvor mange km hver bil kører på én kilowatt-time (kWh).


Ladehastighed ude

Når du er på langtur og har brug for at lade undervejs, er det rart at vide, hvor hurtigt du kan lade bilens batteri op. Vi sammenligner ladehastigheden ved at se på, hvor mange kilometers rækkevidde, du kan få, når du lader under optimale betingelser og med en batteristand mellem 20-60%. Ladehastigheden angives som det antal km du får på batteriet, hvis du lader i 20 minutter. Det svarer nongelunde til en pause ved en ladestation.

Hyundai Ioniq 5 Essential Long Range

Rækkevidde

481 km

Forbrug

5,95 km/kWh

Ladehastighed ude

399 km/20 min

SE RESULTATET AF SAMMENLIGNINGEN

Our awesome features
Our awesome features

Audi Q4 e-tron 40

Rækkevidde

509 km

Forbrug

5,65 km/kWh

Ladehastighed ude

202 km/20 min.

SE RESULTATET AF SAMMENLIGNINGEN

Kia EV6 Long Range

Rækkevidde

528 km

Forbrug

5,68 km/kWh

Ladehastighed ude

414 km/20 min

SE RESULTATET AF SAMMENLIGNINGEN

Our awesome features

Resultat


De tre biler ligger overordnet set tæt på hinanden, og der er tæt løb mellem 2 af biler i kampen om at klare sig bedst.


Rækkevidde

Forskellen på elbilernes rækkevidde er minimal. Kia EV6 og Audi Q4 e-tron har den bedste rækkevide med henholdsvis 528 og 509 km på en fuld ladning. Hyundai Ioniq 5's rækkevidde halter en smule efter med 481 km på et fuldt ladet batteri.


Forbrug

Elbilerne er stort set lige økonomiske. Hyundai Ioniq 5 er med 5,95 km/kWh en anelse bedre end de to andre elbiler, men forskellen er så lille, at det kan være misvisende at fremhæve den ene bil som markant bedre end den anden.


Ladehastighed ude

Der, hvor der er en væsentlig forskel, er ved opladningen på farten. Imens Kia EV6 og Hyundai Ionic 5 får fyldt godt med kilometer på batteriet på kort tid, så taber Audi Q4 e-tron betydeligt terræn. Det kan forklares med, at den ved hurtig- og lynladning ikke kan modtage lige så meget strøm, som de to andre elbiler. Det betyder, at Audi Q4 e-tron kun får fyldt batteriet op med 202 km ved en ladning på 20 minutter. Til sammenligning får Hyundai Ioniq 5 fyldt 399 km på batteriet og Kia EV6 topper med 414 km.


Klarer sig bedst

Kia EV6 Long Range


Image alt

Sådan afgør vi hvem der klarer sig bedst i sammenligningen

For hver sammenligningsparameter tildeler vi elbilerne point fra 1-3, hvor den, der klarer sig bedst får 3 point. Den samlede performance angives som en andel af de maksimale 9 point. Desto højere andel, deste bedre klarer elbilen sammenligningen.

8/9

Kia EV6 Long Range

Bedst på ladehastighed Delt bedst på rækkevidde Delt bedst på forbrug +9.905 kr. dyrere

6/9

Hyundai Ioniq Essential Long Range

Delt bedst på forbrug LAVESTE PRIS

4/9

Audi Q4 e-tron 40

Delt bedst på rækkevidde Dårligst på ladehastighed +54.995 kr. dyrere

Andre læser også

Dyk ned i en af vores andre artikler om el og opladning.

Vil du holdes opdateret?