Elbiil.dk sammenligner kraftfulde elbiler til under 500.000 kr.

|

Er du til luksuriøsitet og lang elektrisk rækkevidde kombineret med sportslige bilgener? Men vil du samtidig gerne holde dig under den halve million, når du køber elbil? Så læs med her. Vi er dykket ned i posen med udvalget af elbiler og har fundet 3 elbiler, der er fyldt med hestekræfter, og som i deres grundversioner kan fås til under 500.000 kr.: - BMW i4 eDrive40 | 340 hk | RWD - Polestar 2 long range dual motor | 408 hk | 4WD - Tesla model 3 | 476 hk | 4WD

Mercedes_tesla_opel

Biløkonomi og batteristørrelser

Alle tre biler har en konfiguration, der giver mulighed for højintensitiv køreglæde. Batteristørrelsen ligger mellem 75 kWh og 80,7 kWh (brugbar) og prisen varierer med lidt over kr. 80.000. Biløkonomien er baseret på et årligt kørselsbehov på 20.000 km, 80% hjemmeladning opladning ude og en ladeløsning med Zapp Mobility.

Sådan sammenligner vi


Rækkevidde

Rækkevide kan være det, der afskrækker mange fra at skifte til elbil. Nyere elbiler begynder dog at kunne køre længere på en opladning. Vi sammenligner den officielle rækkevidde (WLTP), men som elbilist skal du være opmærksom på, at en række forhold påvirker rækkevidden. Eksempelvis giver hastighed et øget forbrug af strøm, hvorfor et kørselsmønster med mange kilometer på motorvejene nemt kan reducere rækkevidden med 30% - og måske endda mere, hvis det er om vinteren. For at få et mere realistisk billede af elbilernes rækkevidde, kan du som tommelfingerregel justere ned med 20%.


Forbrug

Elbilers forbrug - eller energieffektivitet - handler om at udnytte strømmen bedst. Når vi sammenligner elbilers forbrug ser vi ud fra bilens officielle data på, hvilke af elbilerne, der får mest ud af deres batteri. Vi bruger også her den det officielle WLTP-forbrugstal, men omregner det til at vise, hvor mange km hver bil kører på én kilowatt-time (kWh).


Ladehastighed ude

Når du er på langtur og har brug for at lade undervejs, er det rart at vide, hvor hurtigt du kan lade bilens batteri op. Vi sammenligner ladehastigheden ved at se på, hvor mange kilometers rækkevidde, du kan få, når du lader under optimale betingelser og med en batteristand mellem 20-60%. Vi anvender faktisk målte værdier for DC-ladeeffekten. Der målte værdier ikke er tilgængelig bruger vi i sammenligningen en gennemsnitlige afgivelse fra den officielle DC ladeeffekt. Denne reduktion er gennemsnitlig 20%, når der lades fra 20-60%. Vi markerer ladehastigheden med en *, når vi anvender gennemsnitlig reduktion. Ladehastigheden angives som det antal km du får på batteriet, hvis du lader i 20 minutter. Det svarer nongelunde til en pause ved en ladestation.

Fiat 500 hatchback

BMW i4

eDrive40 charged

Rækkevidde

585 km

Forbrug

6.1 km/kWh

Ladehastighed ude

335 km/20 min*

SE RESULTATET AF SAMMENLIGNINGEN

* Målte værdier for DC-ladeffekt er ikke tilgængelig. I sammenligningen har vi brugt den gennemsnitlige afgivelse fra den officielle DC ladeeffekt. Denne reduktion er gennemsnitlig 20%, når der lades fra 20-60%.

Honda e

Polestar 2

Long range dual motor

Rækkevidde

483 km

Forbrug

5.2 km/kWh

Ladehastighed ude

187 km/20 min.

SE RESULTATET AF SAMMENLIGNINGEN

Tesla Model 3

Tesla model 3

Long range

Rækkevidde

602 km

Forbrug

6.8 km/kWh

Ladehastighed ude

382 km/20 min

SE RESULTATET AF SAMMENLIGNINGEN

Resultat


BMW i4 udfordrer uden tvivl Tesla model 3, imens den prismæssigt mere attraktive Polestar 2 halter efter. Men Tesla må trods merprisen på 80.992 kr. i forhold til Polestar 2 fremhæves som en klar vinder.


Rækkevidde

Imens BMW i4's rækkevidde på 585 km er en seriøs udfordrer til de 602 km, som Tesla Model 3 når op på, så må Polestar nøjes med en angivet på rækkevidde 483 km.


Forbrug

Tesla model 3 vinder stort på forbrug. Med et forbrug på 6.8 km/kWh distanceres Polestar 2 betragteligt, som ikke når højere op end 5.2 km/kWh. BMW i4 ligner igen en seriøs udfordrer, men med et forbrug på 6.1 km/kWh rækker ikke helt til at køre Tesla af banen.


Ladehastighed ude

Hverken BMW i4 eller Polestar 2 kan hamle op med ladehastigheden hos Tesla Model 3, som får fyldt 382 kilometer på batteriet på 20 minutter. BMW i4 når op på pæne 335 km, imens Polestar 2 end ikke når halvdelen af Teslas resultat. Her får du nemlig kun 187 km på batteriet efter en 20 minutters pause med strømkablet tilsluttet.


Klarer sig bedst

Tesla Model 3 Long Range


Image alt

Sådan afgør vi hvem der klarer sig bedst i sammenligningen

For hvert sammenligningsparameter tildeler vi elbilerne point fra 1-3, hvor den, der klarer sig bedst får 3 point. Den samlede score angives som en andel af de maksimale 9 point. Desto højere andel, deste bedre klarer elbilen sammenligningen.

6/9

BMW i4 eDrive40

Næstbedst i alt +80.900 kr. dyrere

3/9

Polestar 2 Long Range Single Motor

Laveste pris

9/9

Tesla Model 3 Long Range 2

Bedst i alt +80.992 kr. dyrere

SAMMENLIGN SELV

Elbiler | Ladeløsninger | Biløkonomi