Elbiil.dk sammenligner familieklassen

|

Vil du gerne køre elektrisk og mangler du plads? Så er der godt nyt. De kantede og praktiske familiefavoritter - også kendt som postmand-per modeller med op til syv sæder - begynder nu at ramme det danske marked som elbiler. Opel har allerede lanceret Combo-e Life, som kan fås til priser fra 269.990 kr. i en grundudstyret Edition-version med fem sæder. Er du på udkig efter en 7 sæders MPV er markedet dog stadig begrænset. I hvert fald indtil Peugeot og Citroën også melder deres planer for Rifter og Berlingo på det danske marked ud. Elbiil.dk har kigget på hvordan en prisvenlig Opel Combo-e Life klarer sig overfor de prismæssigt noget tungere Mercedes EQV300 og Tesla Model X. Begge kan konfgureres med 7 sæder.

Mercedes_tesla_opel

De 3 Elbiler

Biler i denne sammenligning kan konfigureres forskelligt. Mercedes EQV300 kan fås med op til 8 sæder. Der er forskel på batteriernes størrelse, og prisen varierer betydeligt med en forskel på kr. 685.422 mellem billigst og dyrest. Det kan være værd at bemærke, at Opel Combo-e Life kan have 750 kg. på krogen.

Sådan sammenligner vi


Rækkevidde

Rækkevide kan være det, der afskrækker mange fra at skifte til elbil. Nyere elbiler begynder dog at kunne køre længere på en opladning. Vi sammenligner den officielle rækkevidde (WLTP), men som elbilist skal du være opmærksom på, at en række forhold påvirker rækkevidden. Eksempelvis giver hastighed et øget forbrug af strøm, hvorfor et kørselsmønster med mange kilometer på motorvejene nemt kan reducere rækkevidden med 30% - og måske endda mere, hvis det er om vinteren. For at få et mere realistisk billede af elbilernes rækkevidde, kan du som tommelfingerregel justere ned med 20%.


Forbrug

Elbilers forbrug - eller energieffektivitet - handler om at udnytte strømmen bedst. Når vi sammenligner elbilers forbrug ser vi ud fra bilens officielle data på, hvilke af elbilerne, der får mest ud af deres batteri. Vi bruger også her den det officielle WLTP-forbrugstal, men omregner det til at vise, hvor mange km hver bil kører på én kilowatt-time (kWh).


Ladehastighed ude

Når du er på langtur og har brug for at lade undervejs, er det rart at vide, hvor hurtigt du kan lade bilens batteri op. Vi sammenligner ladehastigheden ved at se på, hvor mange kilometers rækkevidde, du kan få, når du lader under optimale betingelser og med en batteristand mellem 20-60%. Ladehastigheden angives som det antal km du får på batteriet, hvis du lader i 20 minutter. Det svarer nongelunde til en pause ved en ladestation.

Opel

Combo e-life Elegance XL

Rækkevidde

266 km

Forbrug

4,98 km/kWh

Ladehastighed ude

110 km/20 min

SE RESULTATET AF SAMMENLIGNINGEN

Our awesome features
Our awesome features

Mercedes

EQV300 Avantgarde Lang

Rækkevidde

351 km

Forbrug

3,52 km/kWh

Ladehastighed ude

118 km/20 min.

SE RESULTATET AF SAMMENLIGNINGEN

Tesla

Model X Plaid

Rækkevidde

580 km

Forbrug

5,29 km/kWh

Ladehastighed ude

220 km/20 min

SE RESULTATET AF SAMMENLIGNINGEN

Our awesome features

Resultat


Tesla skiller sig ud ved at klare sig bedst på alle tre områder, imens den nye Opel Combo-e Life klarer sig rigtig godt som et prisvenligt alternativ til Mercedes EQV300.


Rækkevidde

Forskellen på elbilernes rækkevidde er betydelig. Foretrækker du den prisvenlige Opel Combo-e Life må du acceptere en væsentlig reduceret rækkevidde. Tesla Model X klarer sig suverænt bedst med en rækkevidde på 580 km på et fuldt ladet batteri, imens Mercedes EQV300 når op på 351 km.


Forbrug

Der er en betydelig forskel på elbilernes økonomi. Det er værd at bemærke, at Opel Combo-e Life med forbrug på 4,98 km/kWh klarer sig bedre end Mercedes EQV300, der ikke kan præstere mere end 3,54 km/kWh. Dog kan den ikke kan hamle op med Teslaen forbrug på 5,29 km/kWh.


Ladehastighed ude

Hverken Opel Combo-e Life eller Mercedes EQV300 kan følge Teslaens ladehastighed, som får fyldt 220 kilometer på batteriet på 20 minutter. Mercedes EQV300 og Opel Combo-e Life ligger tæt på hinanden og må nøjes med henholdsvis 118 og 110 km.


Klarer sig bedst

Tesla Model X Plaid


Image alt

Sådan afgør vi hvem der klarer sig bedst i sammenligningen

For hvert sammenligningsparameter tildeler vi elbilerne point fra 1-3, hvor den, der klarer sig bedst får 3 point. Den samlede score angives som en andel af de maksimale 9 point. Desto højere andel, deste bedre klarer elbilen sammenligningen.

4/9

Opel Combo-e Life Elegance XL

Næstbedst på forbrug Laveste pris

5/9

Mercedes EQV300 Avantgarde Lang

Næstbedst på rækkevidde og ladehastighed +404.920 Kr. dyrere

9/9

Tesla Model X

Bedst i alt +685.422 Kr. dyrere

SAMMENLIGN SELV

Elbiler | Ladeløsninger | Biløkonomi