Elbiil.dk sammenligner Hatchback & SUV-Coupe elbiler

|

Prisen på den nye MG4 Electric er frigivet og det er med en spændende pris på 284.999 kr for en solidt udstyret Luxury version, som i første omgang dog er den eneste udstyrsversion. Med sådan en pris, synes vi det er interessant at se på, hvordan en hatchback i mellemklassen klarer sig, når den måles op imod nogle af de kompakte SUV'er. Bagagerumspladsen kommer lidt til kort, men den lange akselafstand på 2.705 mm giver attraktive proportioner og god plads i kabinen - selv til en familie bestående af 5 personer, så hvorfor ikke måle den op imod den succesfulde Kia Niro EV og en komfortable Renault Megane E-TECH Electric. Er du en dem, der synes om det nye energiske design, og ikke har plus 400.000 til at købe bil for, så læs med her og ser hvordan MG4 Electric klarer sig ganske godt i sammenligningen.

Bilernes konfiguration

De komptakte SUV'er (eller crossover om man vil) i mellemklassen er populære biler, og er almindeligvis kendt for at give masser af attitude og bil for pengene. Her sammenligner vi den nye MG4 Electric Luxury med den succesfulde Kia Niro EV og den franske komfort i Renault Megane E-TECH Electric: Vi sammenligner MG4 Luxury med Kias og Renaults topmodeller, men for begge mærker kan du vælge mellem flere varianter. Kia Niro EV byder dog indtil videre kun på en batteristørrelse, imens Renault Megane giver dig mulighed for at vælge mellem Boost Charge (40 kWh) og Optimum Charge (60 kWh). Det kan mærkes på performance, da eksempelvis rækkevidden med det lille batteri, boost charge, kun når op på 350 km (WLTP), men til gengæld kan det også ses i prisen. Du slipper nemlig 81.000 kr. billigere på den mindst udstyrede version, og så nærmer vi os prisen på MG 4 Electric. Men her skal vi så huske, at der er tale om en topudstyret Luxury version. Alle tal, informationer og priser er fra september 2022.

Rækkevidde

Hvilken bil kører længst på et fuldt opladet batteri? Se her hvor mange kilometer, du kan køre, når batteriet et fuldt opladet.

Bedst på rækkevidde

Kia Niro EV

Kia Niro EV

460 km

Renault Megane E-tech

450 km

MG4 Electric

435 km

Forbrug

Hvilken bil er mest energieffektiv? Se her hvor mange kilometer, du kan køre på en kilowatt time.

Bedst på forbrug

Kia Niro EV

Kia Niro EV

6.17 km/kWh

MG4 Electric

6.02 km/kWh

Renault Megane E-TECH Electric

5.85 km/kWh

Ladehastighed (AC)

Hvilken bil lader hurtigst op på farten? Se her hvor mange kilometer, du kan forvente at kunne fylde på batteriet for hvert minut du lader, når du lader fra 20-60%.

Bedst på ladehastighed

MG 4 Electric

MG4 Electric

8.7 km/min*

Renault Megane E-TECH Electric

8.1 km/min*

Kia Nia EV

5.3 km/min*

* Målte værdier for DC-ladeffekt er ikke tilgængelig. I sammenligningen har vi brugt den gennemsnitlige afgivelse fra den officielle DC ladeeffekt. Denne reduktion er gennemsnitlig 20%, når der lades fra 20-60%.

Sådan sammenligner vi

Vil du gerne vide, hvordan vi sammenligner rækkevidde, forbrug og ladehastighed? Så fold sektionerne herunder ud og blive klogere.

Rækkevide kan være det, der afskrækker mange fra at skifte til elbil. Nyere elbiler begynder dog at kunne køre længere på en opladning. Vi sammenligner den officielle rækkevidde (WLTP), men som elbilist skal du være opmærksom på, at en række forhold påvirker rækkevidden. Eksempelvis giver hastighed et øget forbrug af strøm, hvorfor et kørselsmønster med mange kilometer på motorvejene nemt kan reducere rækkevidden med 30% - og måske endda mere, hvis det er om vinteren. For at få et mere realistisk billede af elbilernes rækkevidde, kan du som tommelfingerregel justere ned med 20%.

Elbilers forbrug - eller energieffektivitet - handler om at udnytte strømmen bedst. Når vi sammenligner elbilers forbrug ser vi ud fra bilens officielle data på, hvilke af elbilerne, der får mest ud af deres batteri. Vi bruger også her den det officielle WLTP-forbrugstal, men omregner det til at vise, hvor mange km hver bil kører på én kilowatt-time (kWh).

Når du er på langtur og har brug for at lade undervejs, er det rart at vide, hvor hurtigt du kan lade bilens batteri op. Vi sammenligner ladehastigheden ved at se på, hvor mange kilometers rækkevidde, du kan få, når du lader under optimale betingelser og med en batteristand mellem 20-60%. Vi anvender faktisk målte værdier for DC-ladeeffekten. Hvis de målte værdier ikke er tilgængelig bruger vi i sammenligningen en gennemsnitlige afgivelse fra den officielle DC ladeeffekt. Denne reduktion er gennemsnitlig 20%, når der lades fra 20-60%. Vi markerer ladehastigheden med en *, når vi anvender gennemsnitlig reduktion. Ladehastigheden angives som det antal km du får på batteriet, hvis du lader i 20 minutter. Det svarer nongelunde til en pause ved en ladestation.

Sammenlign selv

På vores platform, app.elbiil.dk, kan du selv sammenligne dine favoritbiler på rækkevidde, forbrug, ladehastighed og andre parametre