Elbiil.dk sammenligner små bybiler

|

Vil du gerne køre elektrisk, men synes du som mange andre, at prisen for de fuld elektriske biler stadig er lidt for høj? Har du ikke brug for den store plads, findes der små elbiler, som kan være et genialt valg, hvis du er byboer eller bare dagligt pendler over kortere afstande - og de kan fås til under kr. 200.000. Elbiil.dk har sammenlignet 3 små elbiler: - Den stilskabende italianer Fiat 500 hatchback - Den futuristiske japaner Honda e - Den velbyggede tysker Volkswagen e-up.

Mercedes_tesla_opel

Økonomi og batteristørrelser

Alle tre biler konfigureres med 4 sæder. Batteristørrelsen ligger mellem 24 kWh og 32 kWh og prisen varierer med lidt over kr. 100.000. Det bør bemærkes, at biløkonomien for en Honda e er markant ringere end de to øvrige biler.

Sådan sammenligner vi


Rækkevidde

Rækkevide kan være det, der afskrækker mange fra at skifte til elbil. Nyere elbiler begynder dog at kunne køre længere på en opladning. Vi sammenligner den officielle rækkevidde (WLTP), men som elbilist skal du være opmærksom på, at en række forhold påvirker rækkevidden. Eksempelvis giver hastighed et øget forbrug af strøm, hvorfor et kørselsmønster med mange kilometer på motorvejene nemt kan reducere rækkevidden med 30% - og måske endda mere, hvis det er om vinteren. For at få et mere realistisk billede af elbilernes rækkevidde, kan du som tommelfingerregel justere ned med 20%.


Forbrug

Elbilers forbrug - eller energieffektivitet - handler om at udnytte strømmen bedst. Når vi sammenligner elbilers forbrug ser vi ud fra bilens officielle data på, hvilke af elbilerne, der får mest ud af deres batteri. Vi bruger også her den det officielle WLTP-forbrugstal, men omregner det til at vise, hvor mange km hver bil kører på én kilowatt-time (kWh).


Ladehastighed ude

Når du er på langtur og har brug for at lade undervejs, er det rart at vide, hvor hurtigt du kan lade bilens batteri op. Vi sammenligner ladehastigheden ved at se på, hvor mange kilometers rækkevidde, du kan få, når du lader under optimale betingelser og med en batteristand mellem 20-60%. Ladehastigheden angives som det antal km du får på batteriet, hvis du lader i 20 minutter. Det svarer nongelunde til en pause ved en ladestation.

Fiat

500 hatchback

Rækkevidde

190 km

Forbrug

7,7 km/kWh

Ladehastighed ude

128 km/20 min

SE RESULTATET AF SAMMENLIGNINGEN

Fiat 500 hatchback
Honda e

Honda

e

Rækkevidde

222 km

Forbrug

5,8 km/kWh

Ladehastighed ude

66 km/20 min.

SE RESULTATET AF SAMMENLIGNINGEN

Volkswagen

e-up

Rækkevidde

260 km

Forbrug

6,9 km/kWh

Ladehastighed ude

76 km/20 min

SE RESULTATET AF SAMMENLIGNINGEN

VW e-up

Resultat


De to prisvenlige kandidater Fiat 500 og Volkswagen e-up klarer sig markant bedre end den kr. 100.000 dyrere Honda e. Der er meget tæt løb imellem den stilikoniske italier og den velbyggede tysker, men Fiat 500 trækker afgørende fra til sidst, da den klarer sig bedst på både forbrug og og i særlig grad ladehastighed. Det er dog værd at notere sig Volkswagens rækkevidde.


Rækkevidde

Volkswagen e-up skiller sig ud fra de to øvrige elbiler med en rækkevidde på 260 km på et fuldt opladet batteri. Foretrækker du den stilikoniske Fiat 500, må du acceptere en mindre rækkevidde på 190 km, imens du med Honda e, får et kompromis på 222 km.


Forbrug

Hvad Fiat 500 ikke kan præstere på rækkevidde, vinder den på forbruget. Med et forbrug på 7,7 km/kWh, klarer den sig bedre end Honda e og Volkswagen e-up med henholdsvis 5,8 og 6,9 km/kWh.


Ladehastighed ude

Hverken Honda e eller Volkswagen e-up kan hamle op med ladehastigheden hos Fiat 500, som får fyldt 128 kilometer på batteriet på 20 minutter. Honda e og Volkswagen e-up når alene op på henholdsvis 66 og 76 km.


Klarer sig bedst

Fiat 500 Hatchback Action


Image alt

Sådan afgør vi hvem der klarer sig bedst i sammenligningen

For hvert sammenligningsparameter tildeler vi elbilerne point fra 1-3, hvor den, der klarer sig bedst får 3 point. Den samlede score angives som en andel af de maksimale 9 point. Desto højere andel, deste bedre klarer elbilen sammenligningen.

7/9

Fiat 500 Hatchback action

Bedst på forbrug Bedste på ladehastighed +3.005 kr. dyrere

4/9

Honda e

Næstbedst på rækkevidde +96.005 Kr. dyrere

7/9

Volkswagen e-up

Bedst på rækkevidde Laveste pris

SAMMENLIGN SELV

Elbiler | Ladeløsninger | Biløkonomi