Elbiil.dk sammenligner sporty SUV-Coupe elbiler

|

Audi var med Sportback-udgaverne tidligt ude med at give en stor og rummelig elbil en skrånende bagende. Trenden har spredt til andre elbiler fra samme koncern. Er du en af dem, som mener at en SUV med coupéformet design giver et mere udtryksfuldt og elegant design, så læs med her og se hvordan VW ID.5, Skoda Enyaq Coupe iV og Audi Q4 e-tron Sportback klarer sig, når de måles op imod hinanden.

Bilernes konfiguration

Det coupe-formede design henvender sig især til dig, der elsker en sporty køretur. Her sammenligner vi derfor de varianter, der giver dig mulighed for højintensitiv køreglæde: Volkswagen Id.5 GTX Skoda Enyaq Coupé RS Audi Q4 e-tron Sportback Attitude 50 Quattro Foreløbig fås Enyaq Copue iV foreløbig kun i en variant, men for både ID.5 og Q4 e-tron Sportback kan du vælge mellem flere varianter. ID.5 pro er volkswagens basismodel, hvor du får 174 hk fra et 77 kWh batteri, imens du i Audis basismodel, attitude 35, får 170 hk fra et 52 kWh batteri. Alle tal, informationer og priser er fra september 2022.

Rækkevidde

Hvilken bil kører længst på et fuldt opladet batteri? Se her hvor mange kilometer, du kan køre, når batteriet et fuldt opladet.

Bedst på rækkevidde

Skoda Enyaq Coupé iV

Skoda Enyaq Coupé iV

521 km

Volkswagen ID.5 GTX

510 km

Audi Q4 e-tron Sportback

488 km

Forbrug

Hvilken bil er mest energieffektiv? Se her hvor mange kilometer, du kan køre på en kilowatt time.

Bedst på forbrug

Skoda Enyaq Coupé iV

Skoda Enyaq Coupé iV

5.95 km/kWh

Volkswagen ID.5 GTX

5.81 km/kWh

Audi Q4 e-tron Sportback

5.56 km/kWh

Ladehastighed (AC)

Hvilken bil lader hurtigst op på farten? Se her hvor mange kilometer, du kan forvente at kunne fylde på batteriet for hvert minut du lader, når du lader fra 20-60%.

Bedst på ladehastighed

Volkswagen ID.5 GTX | Skoda Enyaq Coupé iV

Volkswagen ID.5 GTX

8.6 km/min

Skoda Enyaq Coupé iV

8.6 km/min*

Audi Q4 e-tron Sportback

7.9 km/min

* Målte værdier for DC-ladeffekt er ikke tilgængelig. I sammenligningen har vi brugt den gennemsnitlige afgivelse fra den officielle DC ladeeffekt. Denne reduktion er gennemsnitlig 20%, når der lades fra 20-60%.

Sådan sammenligner vi

Vil du gerne vide, hvordan vi sammenligner rækkevidde, forbrug og ladehastighed? Så fold sektionerne herunder ud og blive klogere.

Rækkevide kan være det, der afskrækker mange fra at skifte til elbil. Nyere elbiler begynder dog at kunne køre længere på en opladning. Vi sammenligner den officielle rækkevidde (WLTP), men som elbilist skal du være opmærksom på, at en række forhold påvirker rækkevidden. Eksempelvis giver hastighed et øget forbrug af strøm, hvorfor et kørselsmønster med mange kilometer på motorvejene nemt kan reducere rækkevidden med 30% - og måske endda mere, hvis det er om vinteren. For at få et mere realistisk billede af elbilernes rækkevidde, kan du som tommelfingerregel justere ned med 20%.

Elbilers forbrug - eller energieffektivitet - handler om at udnytte strømmen bedst. Når vi sammenligner elbilers forbrug ser vi ud fra bilens officielle data på, hvilke af elbilerne, der får mest ud af deres batteri. Vi bruger også her den det officielle WLTP-forbrugstal, men omregner det til at vise, hvor mange km hver bil kører på én kilowatt-time (kWh).

Når du er på langtur og har brug for at lade undervejs, er det rart at vide, hvor hurtigt du kan lade bilens batteri op. Vi sammenligner ladehastigheden ved at se på, hvor mange kilometers rækkevidde, du kan få, når du lader under optimale betingelser og med en batteristand mellem 20-60%. Vi anvender faktisk målte værdier for DC-ladeeffekten. Hvis de målte værdier ikke er tilgængelig bruger vi i sammenligningen en gennemsnitlige afgivelse fra den officielle DC ladeeffekt. Denne reduktion er gennemsnitlig 20%, når der lades fra 20-60%. Vi markerer ladehastigheden med en *, når vi anvender gennemsnitlig reduktion. Ladehastigheden angives som det antal km du får på batteriet, hvis du lader i 20 minutter. Det svarer nongelunde til en pause ved en ladestation.

Sammenlign selv

På vores platform, app.elbiil.dk, kan du selv sammenligne dine favoritbiler på rækkevidde, forbrug, ladehastighed og andre parametre