Bil-update
Hyundai IONIQ 5

Som mange andre bilproducenter har Hyundai været ramt af mangel på mikrochips og andre komponenter. Det har gjort, at det i en periode ikke var muligt at bestille Årets Bil anno 2022, men den populære elbil, Hyundai IONIQ 5, er tilbage og kan igen bestilles. IONIQ 5, der særligt udmærker sig på rummelighed, design og lynhurtig opladning, får med 2023 modellerne øget batterikapaciteten fra 72 kWh til 77,4 kWh, hvilket betyder at rækkevidden vokser fra 481 til 507 km. Her ser vi nærmere på Hyundai IONIQ 5.

Image alt

Batteripakker og bildata

Hyundai IONIQ 5 kan fås med en lille batteripakke på 54 kWh (netto), og en stor batteripakke på 74 kWh (netto), som koblet sammen med baghjulstræk giver en rækkevidde på 507 km (WLTP) på en opladning. Den store batteripakke kan også kobles sammen med firehjulstræk, hvilket giver en rækkevidde på 481 km. Hyundai IONIQ 5 leveres med en batterigaranti på 8 år, dog maksimalt 160.000 km.

Hyundai IONIQ 5 Essential (77,4 kWh)

I versionen med det store batteri, kan IONIQ 5 køre 5.88 km pr. kWh. Under de rette omstændigheder, kan du forvente at bilen lader med fart, hvor du får fyldt 15.8 km på batteriet for hvert minut, når du lynlader. De officielle tal for versionen med lang rækkevidde ser således (december 2022):

Motorydelse

229 hk

Rækkevidde

507 km (WLTP)

Forbrug

170 wh/km (WLTP)

Lynladning

220 kW (DC)

Bagagerum

527 liter

Træk

1600 kg

Hvad koster Hyundai IONIQ 5?

Hyundai IONIQ 5 har i december 2022 en vejledende fra pris 374.995 kr. Vil du op i 2023 modellen med det store batteri starter prisen på 399.995 kr. Men priserne på elbiler svinger, så kig forbi vores pristjek og følg prisudvikling på alle elbiler.

⭐⭐⭐⭐⭐

2021 grading

Voksensikkerhed

88%

Børnesikkerhed

86%

Fodgængersikkerhed

63%

Sikkerhedssystemer

88%

Er Hyundai IONIQ 5 noget for dig?

På vores platform, app.elbiil.dk, kan du oprette en gratis profil og tilføje en eller flere biler til din garage. Prøv for eksempel med en IONIQ 5 og book en prøvetur. Oplev om det er en bil for dig, og giv bilen din egen rating. Så husker du bedre din oplevelse.

Udstyr

Hyundai IONIQ 5 fås i tre udstyrsversioner og i den topudstyrede ultimate-versionen ender du med en rigtig flot udstyret bil, bl.a. med 360 graders omgivelseskamera, automatisk nødbremse der reagere på bagvedkrydsende biler og fodgængere samt en udviddet blindvinkelsensor, der giver visning i instrumenteringen. Alle versioner indeholder bl.a. bakkamera, bluetooth med stemmegenkendelse, elektrisk håndbremse, fjernlysassistent, 2-zoner klimaanlæg, LED interiørlys, navigation med dansk tale, Apple Carplay og Android Auto, nøgelfri adgang, varme i rattet og støjdæmpende forrude og USB-oplader på bagsæderne. Derudover får du som standard også navigationsbaseret adaptiv fartpilot, hvor systemet foregriber kommende kurver og strækninger på motorveje, og automatisk justerer hastigheden. Vælger du Advanced-versionen får du en bil med bl.a. mørktonede bagruder, elektrisk førersæde og bagklap samt Head-up display og interiør-stemningsbelysning.

Innovativt Cockpit

IONIQ 5 byder på en ekstra bred, integreret skærm, der kombinerer en 12,3" infotainment-touchskræm og en 12,3" højteknologisk digital instrumentering.

Our awesome features
Parametriske LED-kombinationsbaglygter

Bagenden prydes af det karakteristiske lyssignatur og innovative LED lysdesign med parametriske pixels,

Our awesome features
Hyundai SmartSense

IONIQ 5 er udstyret med avanceret førerassistent-systemer, bl.a. motorvejsassistent, som styrer hastighed og afstand og kan hjælpe med at undgå kollisioner.

Our awesome features

LÆS OGSÅ

Er du nysgerrig på andre elbiler, så tag også et kig på disse fuldelektriske biler.