Pristjek på elbiler

Vi oplever et hastigt stigende udbud af nye elbiler, og i dag kommer elbilerne i alle segmenter og med varierende prisklasser. Priserne på elbiler svinger, ligesom du kender det fra benzin- og dieselbiler. Her tager vi et månedligt pristjek på elbiler, og giver dig et overblik over hvilke billige elbiler der findes på det danske marked.

Priser er sidst tjekket den 3. maj 2023. Næste pristjek forventes offentliggjort senest den 10. juni 2023. Vi tager forbehold for ændringer derimellem.

Her på elbiil.dk følger vi elbilsmarkedet tæt, og vi vil gerne dele ud af vores viden og information om prisudviklingen på det danske marked for elektriske biler.


På denne side kan du se hvilken elbil, der er Danmarks billigste elbil, ligesom du kan få et overblik over, hvilke andre billige elbiler, der findes på det danske marked for elektriske biler. 


Vi giver dig også et indblik i hvordan prisen på elbiler i almindelighed udvikler sig for måned til måned. Hver måned gennemgår vi indenfor den første 10 dage alle bilmærkernes prislister og justere prisen på elbilerne i vores database. Vi arkiverer de historiske priser, og opdaterer tabellerne og toplisterne på denne side.


Statistikkerne på denne side opgøres på baggrund af data, som elbiil.dk indsamler fra bilforhandlernes prislister for elbiler på det danske marked og har til formål at beskrive og give et godt overblik over hvordan prismarkedet for elbiler udvikler sig. 


OBS! I nogle tilfælde vises tabellerne på denne side bedre på en desktop end på mobile enheder.

Tabelforklaring

Frapris (DKK) angiver listeprisen på indstigningsmodellen ved seneste offentliggjorte pristjek.

Seneste måned (%) belyser den procentvise ændring i basismodellens listepris siden sidste offentliggjorte pristjek, normalt mellem den 1. og 10. i forrige måned.

Pristal udtrykker hvordan prisen på de enkelte elbiler udvikler sig henover et år. Vi indekserer ud fra bilmærkernes basismodeller, og pristallet er derfor et udtryk for, hvordan listeprisen på den billigste modelvariant udvikler sig. Ved et pristal på 100 er listeprisen uændret i perioden for opgørelsen. Er pristal over 100 indikerer det en stigning i listeprisen, imens et pristal under 100 indikerer et prisfald. Et tomt betyder, at der ikke er prisdata for 12 rullende måneder. Pristallet opgøres på grundlag af de data, som elbiil.dk indsamler fra de respektive bilmærkers tilgængelige prislister.

Danmarks billigste elbiler

Dacia Spring er Danmarks billigste elbil, men sikkerheden må betegnes som ringe og førerpladsen trang i den kompakte bil. Vægter du prisen højt, så kan Danmarks billigste elbil Dacia Spring dog alligevel være værd at tage et kig på. Top 5 over Danmarks billigste elbiler: 1. Dacia Spring, 159.990 kr. 2. Nissan Leaf, 216.000 kr. 3. Fiat 500e, 229.990 kr. 4. Opel Corsa-e, 229.990 kr. 5. MG 4 Electric, kr. 239.999 kr. Som Danmarks billigste elbil møder Dacia Spring flere og flere elbiler på de danske veje. Og der er efterhånden mange forskelle typer, som henvender sig til et bredt publikum. For at nuancere billedet af de billigste elbiler i Danmark, har vi valgt at se på, hvilke elektriske biler, der lige nu er de billigste indenfor biltyperne hatchback, sedan, SUV og MPV, som er de mest dominerende biltyper på markedet for elbiler. For hver type skelner vi også mellem deres størrelser. Leder du efter din første elbil, eller måske den næste, så tag et kig på oversigten herunder, hvor vi har samlet et overblik over nogle af de billigste elbiler i Danmark, herunder Danmarks billigste elbil; Dacia Spring. Klik på bilerne og få flere oplysninger om bl.a. pris, rækkevidde, forbrug og ladehastighed.

Find din nye elbil

Vi har gjort det nemt for dig at finde den helt rigtige elbil. På vores platform, app.elbiil.dk, får du overblik over de vigtigste bildata som rækkevidde, forbrug, pris og ladehastighed for hver elbil. Med filter og søgefunktionen, finder du let den elbil, der passer til dig og dine behov. Tilføj dine favoritter til din egen personlige garage og sammenlign deres kvaliteter.

Hatchback


Hvad er en hatchback?

En hatchback findes normalt i de mindre modelklasser som mikro- og minibiler samt i de små mellemklassebiler. De er kendetegnet ved den store bagklap, som almindeligvis går fra tagkanten og ned. En hatchback kaldes også for en '3-dørs' eller 5-dørs', da bagklappen reelt fungerer som en dør, der giver adgang til bilen. I '3-dørs'-varianterne kan der være svær adgang til bagsædet.


Prisvenlig familiebil

Med en hatchback får du ofte en forholdsvis billig bil til familien med et eller to børn. Der er normalt god plads til et barn i autostol eller to større børn. Bagagerummet er i den mindre ende, men ofte kan bagagerummet udvides ved at lægge bagsæderne ned.


En hatchback er normalt et mere økonomisk og sporty valg. Men det kan være fornuftigt at tjekke Euro NCAP ratingen for de enkelte modeller, da de helt billige elbiler kan have mangler på sikkerheden.


Gode grunde til at købe en hatchback:

✔️ Stor bagagerumsåbning

✔️ Bagsæder kan lægges ned

✔️ Forholdsvis billig familiebil med sporty udseende

Billigste Hatchback elbiler i Danmark

Hatchback findes som elbiler i klasserne mikrobiler, minibiler og den lille mellemklasse. I runde tal findes de i en prisklasse mellem 150.000 - 350.000 kr. Dacia Spring er den billigste elbil i klassen for hatchback - og i det hele taget. Herunder giver vi dig et overblik over hvor meget performance, du får med, hvis du overvejer en af de billigste elbiler i hver af de tre klasser. Generelt bør du være opmærksom på, at det typisk er sikkerheden og ladehastigheden hjemme hos dig selv, som du kan komme til at gå på kompromis med, hvis du overvejer en hatchback i den lave ende af priserne.

Dacia Spring

Dacia spring er med 4 siddepladser Danmarks billigste elbil og har en anvendelig batterikapacitet på 27 kWh (netto). På et fuldt ladet batteri kan den køre 230 km (WLTP) ved blandet kørsel. 


En Dacia Spring har et forbrug på 139 Wh/km, og kan køre 7,19 km per kWh.


Indstigningsmodellen kan lade med 7,4 kWh (standard er 11 kWh), når du oplader den derhjemme. Skal du lade på farten, kan den lade med 30 kW ved en offentlig ladestander. Under optimale betingelser kan du forvente at få "påfyldt" 3 km rækkevidde for hvert minut du lader, når du lader fra 20-60%.


Bilsikkerheden i en Dacia Spring vurderes af Euro NCAP til at være 1 ud af 5 stjerner (2021).


Dacia Spring kan udover titlen som den billigste elbil også smykke sig med titlen som Green NCAP Best car of 2022 - den er med andre ord, den af alle biler, der efterlader det mindste aftryk på miljøet. Er du lun på prisen og tanken om at køre i bilen med den mindste miljøpåvirkning, så skal du dog også være opmærksom på, at du måske vil savne noget komfort. Du må f.eks. leve med manuel aircondition i stedet for automatisk klimaanlæg.


Dacia oplyser, at Spring med 48.900 solgte eksemplarer, tager titlen som den 3. bedst sælgende elbil i Europa, men i vores egen danske andedam, er tallene lidt mere beskedne. I 2022 blev der i Danmark solgt 227 Dacia Spring.

First Drive | Dacia Spring

Den danske bilblog, Carlife365, har prøvekørt en Dacia Spring, og betegner den i sin anmeldelse som en basic elbil i mikroklassen, hvor kun det allermest nødvendige komfort- og sikkerhedsudstyr er inkluderet.

Opel Corsa-e

Opel Corsa-e har 5 siddepladser og en anvendelig batterikapacitet på 45 kWh (netto). På et fuldt ladet batteri kan den køre 350 km (WLTP) ved blandet kørsel. 


Den har et forbrug på 157 Wh/km, og kan køre 6,37 km per kWh.


I indstigningsmodellen kan Opel Corsa-e lade med 3,7 kWh (standard er 11 kWh), når du oplader den derhjemme. Skal du lade på farten, kan den lade med 100 kW ved en offentlig ladestander. Under optimale betingelser kan du forvente at få "påfyldt" 5,9 km rækkevidde for hvert minut du lader, når du lader fra 20-60%.


Bilsikkerheden i en Opel Corsa-e vurderes af Euro NCAP til at være 4 ud af 5 stjerner (2019).


Opel Corsa-e er identisk med en benzin eller diesel drevet Corsa. Det er Opels ønske at gøre det nemt og ukompliceret at skifte til en eldrevet bil. Indstigningsmodellen har bl.a. fartpilot og p-sensor bagved samt 7" skærm med Apple CarPlay® og surround sound med 6 højtalere. Vil du forkæle dig selv med kan du i topversionen bl.a. få adaptiv fartpilot, blindvinkelassistent og bakkamera.

Nissan LEAF

Nissan LEAF har 5 siddepladser og en anvendelig batterikapacitet på 36 kWh (netto). På et fuldt ladet batteri kan den køre 285 km (WLTP) ved blandet kørsel. 


Den har et forbrug på 169 Wh/km, og kan køre 5,92 km per kWh.


I indstigningsmodellen kan Nissan LEAF lade med 3,7 kWh (standard er 11 kWh), når du oplader den derhjemme. Skal du lade på farten, kan den lade med 46 kW ved en offentlig ladestander. Under optimale betingelser kan du forvente at få "påfyldt" 3,5 km rækkevidde for hvert minut du lader, når du lader fra 20-60%.


Bilsikkerheden i en Nissan LEAF vurderes af Euro NCAP til at være 5 ud af 5 stjerner (2018).


Nissan LEAF er verdens første masseproducerede elbil, og med 2022 modellen har den fået opfrisket sit udseende. I den billigste version får du e-Pedal og muligheder for både opvarmede for- og bagsæder. Men derudover er indstigningsmodellen ganske beskeden udstyret. Fartpiloten er ikke adaptiv, og er du glad for bakkamera samt Apple CarPlay® eller Android Auto® skal du op i de topudstyrede versioner.

Sedan


Hvad er en sedan?

En sedan er kendetegnet ved 4 døre og "udvendigt" bagagerum, det vil sige, at det er lukket af fra resten af bilen. Bagagerummet åbnet som et låg.


Firmabil eller komfortabel familiebil

En sedan bliver typisk brugt som en firmabil, men med to større børn i familien, kan den med sin ofte komfortable plads på bagsædet, være en ganske fortrinlig familiebil.


En sedan er typisk en bil med høj sikkerhed.


Gode grunde til at købe en sedan:


✔️ Komfortabel bil

✔️ God plads på bagsæde og til bagage

✔️ God familiebil og anvendelig til lange ture

Billige sedan elbiler i Danmark?

Sedaner findes som elbiler i segmenterne for den store mellem- og øvre premiumklasse. I afrundede tal, kan mellemklassen almindeligvis fås i en prisklasse mellem 400.000 og 550.000 kr., imens den øvre premiumklasse kan nås fra omkring 600.000 kr. Polestar 2 har indtil Teslas voldsomme prisnedsættelser i starten af 2023 været den billigste elbil i klassen for Sedaner. Men Tesla 3 har nu overtaget den titel, og sammen med BYD' udgør de nu den store mellem- og øvreklasses billigste elbiler. Herunder giver vi dig et overblik over deres performance og popularitet blandt vores brugere.

Tesla Model 3

Tesla model 3 har plads til 5 personer og en anvendelig batterikapacitet på 57 kWh (netto). På et fuldt ladet batteri kan den køre 491 km (WLTP) ved blandet kørsel. 


Den har har et forbrug på 144 Wh/km, og kan køre 6.94 km per kWh.


Som indstigningsmodel kan den lade med 11 kWh, når du oplader den derhjemme. Skal du lade på farten, kan den lade med 170 kW ved en offentlig ladestander. Under optimale betingelser kan du forvente at få "påfyldt" 12,9 km rækkevidde for hvert minut du lader, når du lader fra 20-60%.


Bilsikkerheden i en Telsa Model 3 vurderes af Euro NCAP til at være 5 ud af 5 stjerner (2019).


I starten af 2023 præsterede Tesla et vildt prisfald på Model 3. Samtidig med prisfaldet har Tesla også valgt at fjerne ultralydssensorer fra Model 3. Som erstatning har Tesla lanceret deres visionsbaserede occupancy network, som bl.a. giver længere rækkevidde og mulighed for at identificere og skelne mellem opjekter. Men i hvad Tesla selv kalder en kort periode, vil en Tesla, der ikke er udstyret med ultralydsensorer blive leveret med midlertidigt begrænsede eller inaktive funktioner, bl.a. parkeringsassistenten. Tesla fortæller at denne og andre funktioner vil blive genoprettet via en række over-the-air opdateringer, når disse funktioners ydeevne, matcher hvad der vil være forventet af en elbil i dag.

SUV


Hvad er en SUV?

En SUV minder om en stationcar, men den er bygget på et større chassis, og er derfor ofte større og med kraftigere trækkraft.


Højde og godt udsyn

SUV'en er derfor kendetegnet ved at være en stor og rummelig bil, der fylder godt. Det store og robuste karroseri giver god plads i kabinen og en højde på bilen, som giver en tryghedsfølelse og et ultimativ udsyn for føreren. Den store biltype er godt egnet til familier.


En SUV er typisk en robust bil med høj sikkerhed, som dog ofte vil være dyr i drift og mindre velegnet til bykørsel og parkering. Flere bilfabrikanter producerer dog også mere kompakte SUV'ere, som er bedre egnet til bykørsel end de velvoksne modeller.


Gode grunde til at købe en SUV:


✔️ Meget komfortabel bil med høj indstigning

✔️ Stort og bredt udsyn

✔️ God familiebil og anvendelig i udfordrende terræn

Billige SUV elbiler i Danmark

SUV fås både som små, kompakte udgaver og mellemstore eller store biler. En kompakt SUV kan i afrundede tal fås til en pris på mellem 250.000 og 300.000 kr. I den mellemstore SUV-klasse, hvor man blandt andet finder Tesla Model Y og Ford Mustang Mach-e, kan de dyreste modeller koste op til omkring 550.00 kr, imens de helt store som Volvo EX90 og Jaguar I-PACE kan koste op til 1.000.000 kr. Nogle af mest populære elbiler blandt elbiil.dk's brugere finder vi i SUV-klassens mellemstore elbiler. De 5 billigste mellemstore SUV 1. Mazda MX-30, 263.080 kr 2. Renault Megane e-Tech, 310.090 kr. 3. Aiways U5, 314.990 kr 4. Lexus RZ 450e 5. Fisker Ocean, 329.280 kr Mazda MX-30, som fik sin første opdatering i sommeren 2022, er den billigste elbil blandt alle SUV. Herunder giver vi dig et overblik over hvor meget rækkevidde, ladehastighed og andre kvaliteter, som du får, hvis du overvejer en af de billigste SUV.

Biltest | MG ZS EV Luxury

Den danske bilblog, Carlife365.dk, har testet MG ZX EV - dog ikke indstigningsmodellen - og betegner den som en kompakt bil med masser af udstyr til en fornuftig pris.

MPV


Hvad er en MPV?

En MPV er kendetegnet ved at være en stor, solid og vældig rummelig bil. MPV'en er en mester i komfort og den kan bruges til lidt af hvert. Der er ofte plads til både den helt store familie, venner eller det meste af fodboldholdet.


Stor bil med mulighed for mange sæder

En MPV har høj sikkerhed grundet dens størrelse, og de kan ofte fås med op til 7 sæder eller flere. Men af samme grund må den forventes at være noget dyrere i drift.


Gode grunde til at købe en MPV


✔️ Meget komfortabel bil med yderst stor rummelighed

✔️ Fleksibel livsstilsbil med mulighed for mere end 5 sæder

✔️ God til den store familie og anvendelig til skiferier og roadtrips gennem Europa

Billige MPV elbiler i Danmark

MPV'er fås med 5 eller flere sæder. Den billigste MPV vil dog ofte kun være en version udstyret med 5 siddepladser. Opel Combo-e Life er den billigste elbil i klassen for MPV'ere. Herunder giver vi dig et overblik over hvor meget rækkevidde, ladehastighed og andre kvaliteter, du får med, hvis du overvejer en Opel Combo-e Life.

Opel combo-e Life

Opel Combo-e Life har plads 7 personer og en anvendelig batterikapacitet på 45 kWh (netto). På et fuldt ladet batteri kan den køre 266 (WLTP) ved blandet kørsel. 


Den har et forbrug på mellem 211 Wh/km, og kan køre 4,98 km per kWh.


Opel Combo-e Life kan lade med standard 11 kWh, når du oplader den derhjemme. Skal du lade på farten, kan den lade med 100 kW ved en offentlig ladestander. Under optimale betingelser kan du forvente at få "påfyldt" 4,4 km rækkevidde for hvert minut du lader, når du lader fra 20-60%.


Bilsikkerheden i en Opel Combo-e Life vurderes af Euro NCAP til at være 4 ud af 5 stjerner (2018).


Du kan også overveje at tage et kig på årets bil i Danmark Volkswagen ID.Buzz, Den er i første omgang kommet med plads til 5 personer, men det forventes at den i løbet 2023 kommer i en længere model med plads til 7 personer.

Vil du holdes opdateret?