Pristjek på elbiler

Vi oplever et hastigt stigende udbud af nye elbiler, og i dag kommer elbilerne i alle segmenter og med varierende prisklasser. Priserne på elbiler svinger, ligesom du kender det fra benzin- og dieselbiler. Her tager vi et månedligt pristjek på elbiler, og giver dig et overblik over hvilke billige elbiler der findes på det danske marked.

Priser er sidst tjekket den 5. januar 2023. Næste pristjek forventes offentliggjort den 10. februar 2023.

Her på elbiil.dk følger vi elbilsmarkedet tæt, og vi vil gerne dele ud af vores viden og information om prisudviklingen på det danske marked for elektriske biler.


På denne side kan du se hvilken elbil, der er Danmarks billigste elbil, ligesom du kan få et overblik over, hvilke andre billige elbiler, der findes på det danske marked for elektriske biler.


Vi giver dig også et indblik i hvordan prisen på elbiler i almindelighed udvikler sig for måned til måned. Hver måned gennemgår vi indenfor den første 10 dage alle bilmærkernes prislister og justere prisen på elbilerne i vores database. Vi arkiverer de historiske priser, og opdaterer tabellerne og toplisterne på denne side.


Statistikkerne på denne side opgøres på baggrund af data, som elbiil.dk indsamler fra bilforhandlernes prislister for elbiler på det danske marked og har til formål at beskrive og give et godt overblik over hvordan prismarkedet for elbiler udvikler sig.


Vi gør opmærksom på, at tabellerne i nogle tilfælde vises bedre på desktop end på mobile enheder.

Gennemsnitspris for
alle elbiler til privat brug

Prisen på elbiler er steget med 1,4% fra december 2022 til januar 2023. Antallet af fabriksnye elbiler, som indgår i bilmærkernes officielle prislister er i sammet periode faldet fra 230 til 223. Siden pristjekkets begyndelse i marts 2022, er prisen steget med 18,3% og antallet af elbiler er steget med 18%.

JANUAR 2023

449.300 kr

MARTS 2022

379.945 kr

DECEMBER 2022

439.990 kr

Tabelforklaring

Pristal udtrykker hvordan prisen på de enkelte elbiler udvikler sig henover et år. Vi indekserer ud fra bilmærkernes basismodeller, og pristallet er derfor et udtryk for, hvordan listeprisen på den billigste modelvariant udvikler sig. Ved et pristal på 100 er listeprisen uændret i perioden for opgørelsen. Er pristal over 100 indikerer det en stigning i listeprisen, imens et pristal under 100 indikerer et prisfald. Pristallet opgøres på grundlag af de data, som elbiil.dk indsamler fra de respektive bilmærkers tilgængelige prislister. Basismodeller med den største prisstigning vises øverst i tabellen. Bemærk, at der kan være flere sider.

Reference angiver indeksreferencen, dvs. den måned, som den aktuelle pris indekseres i forhold til. Indeksreferenceperioden vil normalt være 12 måneder, dog tidligst fra indledningen af elbiil.dk's pristjek eller hvor en ny basismodel introduceres i et modelprogram.

Frapris (DKK) angiver basismodellens listepris ved seneste offentliggjorte pristjek.

Seneste måned (%) belyser den procentvise ændring i basismodellens listepris siden sidste offentliggjorte pristjek, normalt mellem den 1. og 10. i forrige måned. Et tomt felt betyder, at basismodellen er ny i et modelprogram.

Udvalgte billige elbiler i Danmark

Dacia Spring er Danmarks billigste elbil, men sikkerheden må betegnes som ringe og førerpladsen trang i den kompakte bil. Vægter du prisen højest, så kan Danmarks billigste elbil Dacia Spring dog alligevel være værd at tage et kig på. Som Danmarks billigste elbil møder Dacia Spring flere og flere elbiler på de danske veje. Og der er efterhånden mange forskelle typer, som henvender sig til et bredt publikum. For at nuancere billedet af de billigste elbiler i Danmark, har vi valgt at se på, hvilke elektriske biler, der lige nu er de billigste indenfor biltyperne hatchback, sedan, SUV og MPV, som er de mest dominerende biltyper på markedet for elbiler. For hver type skelner vi også mellem deres størrelser. Leder du efter din første elbil, eller måske den næste, så tag et kig på oversigten herunder, hvor vi har samlet et overblik over nogle af de billigste elbiler i Danmark, herunder Danmarks billigste elbil; Dacia Spring. Klik på bilerne og få flere oplysninger om bl.a. rækkevidde, forbrug og ladehastighed.

Find din nye elbil

Vi har gjort det nemt for dig at finde den helt rigtige elbil. På vores platform, app.elbiil.dk, får du overblik over de vigtigste bildata som rækkevidde, forbrug, pris og ladehastighed for hver elbil. Med filter og søgefunktionen, finder du let den elbil, der passer til dig og dine behov. Tilføj dine favoritter til din egen personlige garage og sammenlign deres kvaliteter.

Hatchback


Hvad er en hatchback?

En hatchback findes normalt i de mindre modelklasser som mikro- og minibiler samt i de små mellemklassebiler. De er kendetegnet ved den store bagklap, som almindeligvis går fra tagkanten og ned. En hatchback kaldes også for en '3-dørs' eller 5-dørs', da bagklappen reelt fungerer som en dør, der giver adgang til bilen. I '3-dørs'-varianterne kan der være svær adgang til bagsædet.


Prisvenlig familiebil

Med en hatchback får du ofte en forholdsvis billig bil til familien med et eller to børn. Der normalt god plads til et barn i autostol eller to større børn. Bagagerummet er i den mindre ende, men ofte kan bagagerummet udvides ved at lægge bagsæderne ned.


En hatchback er normalt et mere økonomisk og sporty valg. Men det kan være fornuftigt at tjekke Euro NCAP ratingen for de enkelte modeller, da de helt billige elbiler kan have mangler på sikkerheden.


Gode grunde til at købe en hatchback:

✔️ Stor bagagerumsåbning

✔️ Bagsæder kan lægges ned

✔️ Forholdsvis billig familiebil med sporty udseende

Billige Hatchback elbiler i Danmark

Hatchback findes som elbiler i klasserne mikrobiler, minibiler og den lille mellemklasse. Den billigste elbil indenfor hver af disse hatchback-klasser er: Mikrobil Dacia Spring Essential kr. 159.990 kr. Minibil Opel Corsa-e First Edition 259.990 kr. Lille mellemklasse Nissan Leaf Visia 201.900 kr. Dacia Spring er den billigste elbil i klassen for hatchback - og i det hele taget. Herunder giver vi dig et overblik over hvor meget rækkevidde, ladehastighed og andre kvaliteter, du får med, hvis du overvejer Dacia Spring, Opel Corsa-e eller en Nissan Leaf. Generelt bør du være opmærksom på, at det typisk er sikkerheden og ladehastigheden hjemme hos dig selv, som du kan komme til at gå på kompromis med, hvis du overvejer en hatchback i den lave ende af priserne.

Hatchback mikrobil

Dacia Spring Comfort

Listepris pr. 5. januar 2023

159.990 kr

Batterikapacitet (netto)

27 kWh

Rækkevidde

230 km

Forbrug

139 Wh/km

Ladehastighed

7 kW | 30 kW

Dacia Spring Comfort med 4 siddepladser er Danmarks billigste elbil og har en anvendelig batterikapacitet på 27 kWh (netto). På et fuldt ladet batteri kan den køre 230 km (WLTP) ved blandet kørsel.


En Dacia Spring har et forbrug på 139 Wh/km, og kan køre 7,19 km per kWh.


I versionen comfort, kan Dacia Spring lade med 7 kWh (standard er 11 kWh), når du oplader den derhjemme. Skal du lade på farten, kan den lade med 30 kW ved en offentlig ladestander. Under optimale betingelser kan du forvente at få "påfyldt" 3 km rækkevidde for hvert minut du lader, når du lader fra 20-60%.


Bilsikkerheden i en Dacia Spring vurderes af Euro NCAP til at være 1 ud af 5 stjerner (2021).


Dacia oplyser, at Spring med 48.900 solgte eksemplarer, tager titlen som den 3. bedst sælgende elbil i Europa, men i vores egen danske andedam, er tallene lidt mere beskedne. I 2022 blev der i Danmark solgt 227 Dacia Spring.


Du kan også overveje

Fiat 500e

First Drive | Dacia Spring

Den danske bilblog, Carlife365, har prøvekørt en Dacia Spring, og betegner den i sin anmeldelse som en basic elbil i mikroklassen, hvor kun det allermest nødvendige komfort- og sikkerhedsudstyr er inkluderet.

Hatchback minibil

Opel Corsa-e First Edition

Listepris pr. 5. januar 2023

259.990 kr

Batterikapacitet (netto)

45 kWh

Rækkevidde

350 km

Forbrug

157 Wh/km

Ladehastighed

4 kW | 100 kW

Opel Corsa-e essentia 1-faset har 5 siddepladser og en anvendelig batterikapacitet på 45 kWh (netto). På et fuldt ladet batteri kan den køre 350 km (WLTP) ved blandet kørsel.


Den har et forbrug på 157 Wh/km, og kan køre 6,37 km per kWh.


I versionen Essentia kan Opel Corsa-e lade med 3,7 kWh (standard er 11 kWh), når du oplader den derhjemme. Skal du lade på farten, kan den lade med 100 kW ved en offentlig ladestander. Under optimale betingelser kan du forvente at få "påfyldt" 5,9 km rækkevidde for hvert minut du lader, når du lader fra 20-60%.


Bilsikkerheden i en Opel Corsa-e vurderes af Euro NCAP til at være 4 ud af 5 stjerner (2019).

Hatchback i den lille mellemklasse

Nissan Leaf Visia

Listepris pr. 5. januar 2023

216.000 kr

Batterikapacitet (netto)

36 kWh

Rækkevidde

285 km

Forbrug

169 Wh/km

Ladehastighed

4 kW | 46 kW

Nissan Leaf Visia har 5 siddepladser og en anvendelig batterikapacitet på 36 kWh (netto). På et fuldt ladet batteri kan den køre 285 km (WLTP) ved blandet kørsel.


Den har et forbrug på 169 Wh/km, og kan køre 5,92 km per kWh.


I versionen Visia kan Nissan Leaf lade med 4 kWh (standard er 11 kWh), når du oplader den derhjemme. Skal du lade på farten, kan den lade med 46 kW ved en offentlig ladestander. Under optimale betingelser kan du forvente at få "påfyldt" 3,5 km rækkevidde for hvert minut du lader, når du lader fra 20-60%.


Bilsikkerheden i en Nissan Leaf vurderes af Euro NCAP til at være 5 ud af 5 stjerner (2018).

Sedan


Hvad er en sedan?

En sedan er kendetegnet ved 4 døre og "udvendigt" bagagerum, det vil sige, at det er lukket af fra resten af bilen. Bagagerummet åbnet som et låg.


Firmabil eller komfortabel familiebil

En sedan bliver typisk brugt som en firmabil, men med to større børn i familien, kan den med sin ofte komfortable plads på bagsædet, være en ganske fortrinlig familiebil.


En sedan er typisk en bil med høj sikkerhed.


Gode grunde til at købe en sedan:


✔️ Komfortabel bil

✔️ God plads på bagsæde og til bagage

✔️ God familiebil og anvendelig til lange ture

Billige sedan elbiler i Danmark?

Sedaner findes som elbiler i segmenterne for den store mellem- og øvre premiumklasse. Den billigste elbil indefor hver af disse Sedan-klasser er: Stor mellemklasse Polestar 2 Standard Range Single Motor 395.100 kr. Øvre premiumklasse Mercedes EQE 702.250 kr. Polestar 2 er den billigste elbil i klassen for Sedaner. Herunder giver vi dig et overblik over, hvor meget rækkevidde, ladehastighed og andre kvaliteter, du får med, hvis du overvejer en af en Polestar 2 eller Mercedes EQE.

Sedan i den store mellemklasse

Polestar 2 Standard Range Single Motor

Listepris pr. 5. januar 2023

395.100 kr

Batterikapacitet (netto)

67 kWh

Rækkevidde

475 km

Forbrug

167 Wh/km

Ladehastighed

11 kW | 130 kW

Polestar 2 standard range single motor har plads til 5 personer og en anvendelig batterikapacitet på 67 kWh (netto). På et fuldt ladet batteri kan den køre 475 km (WLTP) ved blandet kørsel.


Den har har et forbrug på 167 Wh/km, og kan køre 5,99 km per kWh.


Med standard range og single motor kan Polestar 2 lade med 11 kWh (standard er 11 kWh), når du oplader den derhjemme. Skal du lade på farten, kan den lade med 130 kW ved en offentlig ladestander. Under optimale betingelser kan du forvente at få "påfyldt" 8,3 km rækkevidde for hvert minut du lader, når du lader fra 20-60%.


Bilsikkerheden i en Polestar 2 vurderes af Euro NCAP til at være 5 ud af 5 stjerner (2021).


Værd at vide

Skal du købe en Polestar 2 foregår det via et online bestillingssystem, hvor du bl.a. for en merpris (aktuelt 50.000 kr.) kan konfigurere din Polestar med en kraftigere dual motor, hvis du ønsker mere performance.

Biltest | Polestar 2

Den danske bilblog, Carlife365.dk, har testet Polestar 2 og giver bl.a. et glimrende bud på om den billige version med single motor er tilstrækkelig eller om det er værd at smide penge efter en dual motor.

Sedan i premiumklassen

Mercedes EQE 300

Listepris pr. 5. januar 2023

702.250 kr

Batterikapacitet (netto)

89 kWh

Rækkevidde

630 km

Forbrug

163 Wh/km

Ladehastighed

11 kW | 170 kW

Biltest | Mercedes EQE

Den danske bilblog, Carlife365.dk, har testet Mercedes EQE og kalder den for en af de mest komplette premium elbiler på markedet, der vinder på sine overlegne køreegenskaber og sublime kvalitet.

SUV


Hvad er en SUV?

En SUV minder om en stationcar, men den er bygget på et større chassis, og er derfor ofte større og med kraftigere trækkraft.


Højde og godt udsyn

SUV'en er derfor kendetegnet ved at være en stor og rummelig bil, der fylder godt. Det store og robuste karroseri giver god plads i kabinen og en højde på bilen, som giver en tryghedsfølelse og et ultimativ udsyn for føreren. Den store biltype er godt egnet til familier.


En SUV er typisk en robust bil med høj sikkerhed, som dog ofte vil være dyr i drift og mindre velegnet til bykørsel og parkering. Flere bilfabrikanter producerer dog også mere kompakte SUV'ere, som er bedre egnet til bykørsel end de velvoksne modeller.


Gode grunde til at købe en SUV:


✔️ Meget komfortabel bil med høj indstigning

✔️ Stort og bredt udsyn

✔️ God familiebil og anvendelig i udfordrende terræn

Billige SUV elbiler i Danmark

SUV fås både som små, kompakte udgaver og mellemstore eller store biler. Den billigste elbil indenfor hver af disse SUV-klasser er: Kompakt SUV Hyundai Kona ELECTRIC 249.995 kr (NB! pris under opdatering) Mellemstor SUV Mazda MX-30 253.00 kr Stor SUV Toyota bZ4X 397.990 kr Hyundai Kona ELECTRIC er den billigste elbil i klassen for SUV'er. Herunder giver vi dig et overblik over hvor meget rækkevidde, ladehastighed og andre kvaliteter, du får med, hvis du overvejer Hyundai Kona Electric, Mazda MX-30 eller end Toyota bZ4X.

Kompakt SUV

Hyundai Kona Electric Pure Standard Range

Listepris pr. 3. juli 2022 (prisen er for øjeblikket under opdatering)

249.995 kr

Batterikapacitet (netto)

36 kWh

Rækkevidde

305 km

Forbrug

143 Wh/km

Ladehastighed

11 kW | 50 kW

Biltest | Hyundai Kona ELECTRIC

Den danske bilblog, Carlife365.dk, har testet Hyundai KONA Electric og betegner den som en ærlig og reel bil, der dog taber lidt på den trænge plads og begrænsede kapacitet i bagrummet.

Mellemstor SUV

Mazda MX-30 Prime-Line

Listepris pr. 5. januar 2023

253.000 kr

Batterikapacitet (netto)

30 kWh

Rækkevidde

200 km

Forbrug

190 Wh/km

Ladehastighed

7 kW | 37 kW

Stor SUV

Toyota bZ4X Essential

Listepris pr. 5. januar 2023

397.990 kr

Batterikapacitet (netto)

71 kWh

Rækkevidde

513 km

Forbrug

144 Wh/km

Ladehastighed

11 kW | 150 kW

Toyota bZ4X har plads til 5 personer og en anvendelig batterikapacitet på 71 kWh (netto). På et fuldt ladet batteri kan den køre 513 km (WLTP) ved blandet kørsel.


Den har et forbrug på 144 Wh/km, og kan køre 6,94 km per kWh.


Som Essential kan Toyota bZ4X lade med 11 kWh (standard er 11 kWh), når du oplader den derhjemme. Skal du lade på farten, kan den lade med 150 kW ved en offentlig ladestander. Under optimale betingelser kan du forvente at få "påfyldt" 11,1 km rækkevidde for hvert minut du lader, når du lader fra 20-60%.

MPV


Hvad er en MPV?

En MPV er kendetegnet ved at være en stor, solid og vældig rummelig bil. MPV'en er en mester i komfort og den kan bruges til lidt af hvert. Der er ofte plads til både den helt store familie, venner eller det meste af fodboldholdet.


Stor bil med mulighed for mange sæder

En MPV har høj sikkerhed grundet dens størrelse, og de kan ofte fås med op til 7 sæder eller flere. Men af samme grund må den forventes at være noget dyrere i drift.


Gode grunde til at købe en MPV


✔️ Meget komfortabel bil med yderst stor rummelighed

✔️ Fleksibel livsstilsbil med mulighed for mere end 5 sæder

✔️ God til den store familie og anvendelig til skiferier og roadtrips gennem Europa

Billige MPV elbiler i Danmark

MPV'er fås med 5 eller flere sæder. Den billigste MPV vil ofte kun være en version udstyret med 5 siddepladser. Derfor ser vi på både 5 og 7 sæders MPV'ere. Den billigste elbil indenfor hver af disse MPV-størrelser er: MPV 5 sæder Opel Combo-e Life Edition 344.990 kr. MPV 7 sæder Opel Combo-e Life Elegance XL 319.990 kr. (Kampagenpris januar 2023) Opel Combo-e Life er den billigste elbil i klassen for både 5- og 7-sæders MPV'ere. Herunder giver vi dig et overblik over hvor meget rækkevidde, ladehastighed og andre kvaliteter, du får med, hvis du overvejer en Opel Combo-e Life.

5 sæders MPV

Opel Combo-e Life Edition

Listepris pr. 5. januar 2023

344.990 kr

Batterikapacitet (netto)

45 kWh

Rækkevidde

287 km

Forbrug

201 Wh/km

Ladehastighed

11 kW | 100 kW

Opel Combo-e Life Edition har plads til 5 personer og en anvendelig batterikapacitet på 45 kWh (netto). På et fuldt ladet batteri kan den køre 287 km (WLTP) ved blandet kørsel.


Den har et forbrug på 201 Wh/km, og kan køre 4,98 km per kWh.


Som Edition kan en Opel Combo-e Life lade med 11 kWh (standard er 11 kWh), når du oplader den derhjemme. Skal du lade på farten, kan den lade med 100 kW ved en offentlig ladestander. Under optimale betingelser kan du forvente at få "påfyldt" 4,4 km rækkevidde for hvert minut du lader, når du lader fra 20-60%.


Bilsikkerheden i en Opel Combo-e Life vurderes af Euro NCAP til at være 4 ud af 5 stjerner (2018).


Den næstbilligste 5-sæders MPV

Volkswagen ID.Buzz, 489.995 kr

Vil du holdes opdateret?