Pristjek på elbiler

Her på elbiil.dk følger vi markedet for elbiler tæt, og vi oplever et hastigt stigende udbud af nye elbiler. I dag kommer elbilerne i alle segmenter og med varierende prisklasser. Priserne på elbiler svinger, ligesom du kender det fra benzin- og dieselbiler. Vi tjekker priserne hver måned, og giver dig et overblik over hvilke billige elbiler der findes på det danske marked.

Prisdata er sidst opdateret den 3. maj 2024.

Næste pristjek forventes klar senest den 10. i den følgende måned. Vi tager forbehold for ændringer derimellem.

Tabelforklaring

Frapris (DKK) angiver listeprisen på indstigningsmodellen ved seneste offentliggjorte pristjek.

Seneste måned (%) belyser den procentvise ændring i basismodellens listepris siden sidste offentliggjorte pristjek, normalt mellem den 1. og 10. i forrige måned.

Danmarks billigste elbiler

Danmarks billigste elbil, Citroën e-C3, har for nylig gjort sit indtog på markedet med en startpris på kun 179.990 kr. Dette placerer Citroën på tronen som den billigste elbil i Danmark. MG4 Electric, der for nylig overtog førstepladsen fra Dacia Spring, er samtidig rykket ned på tredjepladsen, da Mazda har lanceret en kampagne på MX-30. Der er endda en argumentation for, at MX-30 med kampagneprisen måske sniger sig ind på førstepladsen, idet vi kun kender startprisen på ë-C3 og ikke helt kan foretage bestillinger endnu. MX-30 kommer som standard med et pænt udstyrsniveau, men lider af en lidt begrænset rækkevidde på grund af det mindre batteri, der kun giver op til 200 km ved blandet kørsel og op til 265 km ved bykørsel. Den begrænsede rækkevidde kompenseredes desværre ikke fuldt ud af DC-opladning, da den maksimale ladehastighed er 50 kW. Da salget af Nissan LEAF er sluttet, og den dermed glider ud af listen, er Peugeot e-208 tilbage i top 5. Top 5 over Danmarks billigste elbiler (6. april 2024): 1. Citroën ë-C3, 179.990 kr. 2. Mazda MX-30, 189.995 kr. 3. MG 4 Electric, 199.999 kr. 4. BYD DOLPHIN, 234.995 kr. 5. Honda e:Ny1, 255.000 kr. Leder du efter din første elbil, eller måske den næste, så tag et kig på oversigten herunder, hvor vi går mere i dybden med et udvalg af de billigste elbiler i Danmark. Klik på bilerne og få flere oplysninger om bl.a. pris, rækkevidde, forbrug og ladehastighed.

Find dit perfekte match blandt alle elbiler

Opret en gratis bruger og få adgang til alle relevante data om elbiler. Brug vores omfattende filtre og søgefunktion eller følg vores vejledning til valg af elbil for at finde den perfekte match til dine behov og præferencer

Hatchback


Hvad er en hatchback?

En hatchback findes normalt i de mindre modelklasser som mikro- og minibiler samt i de små mellemklassebiler. De er kendetegnet ved den store bagklap, som almindeligvis går fra tagkanten og ned. En hatchback kaldes også for en '3-dørs' eller 5-dørs', da bagklappen reelt fungerer som en dør, der giver adgang til bilen. I '3-dørs'-varianterne kan der være svær adgang til bagsædet.


Prisvenlig familiebil

Med en hatchback får du ofte en forholdsvis billig bil til familien med et eller to børn. Der er normalt god plads til et barn i autostol eller to større børn. Bagagerummet er i den mindre ende, men ofte kan bagagerummet udvides ved at lægge bagsæderne ned.


En hatchback er normalt et mere økonomisk og sporty valg. Men det kan være fornuftigt at tjekke Euro NCAP ratingen for de enkelte modeller, da de helt billige elbiler kan have mangler på sikkerheden.


Gode grunde til at købe en hatchback:

✔️ Stor bagagerumsåbning

✔️ Bagsæder kan lægges ned

✔️ Forholdsvis billig familiebil med sporty udseende

Dacia Spring

Billigste Hatchback elbiler i Danmark

Hatchback findes som elbiler i klasserne mikrobiler, minibiler og den lille mellemklasse. I runde tal findes de i en prisklasse op til 350.000 kr. Nissan Leaf er den billigste elbil i klassen for hatchback. Herunder giver vi dig et overblik over hvor meget performance, du får med, hvis du overvejer en af de billigste elbiler i hver af de tre klasser. Generelt bør du være opmærksom på, at det typisk er udstyrs, sikkerhed og ladehastigheden hjemme hos dig selv, som du kan komme til at gå på kompromis med, hvis du overvejer en hatchback i den lave ende af priserne. Læs med herunder mere om udvalgte hatchback.

Sedan


Hvad er en sedan?

En sedan er kendetegnet ved 4 døre og "udvendigt" bagagerum, det vil sige, at det er lukket af fra resten af bilen. Bagagerummet åbnet som et låg.


Firmabil eller komfortabel familiebil

En sedan bliver typisk brugt som en firmabil, men med to større børn i familien, kan den med sin ofte komfortable plads på bagsædet, være en ganske fortrinlig familiebil.


En sedan er typisk en bil med høj sikkerhed.


Gode grunde til at købe en sedan:


✔️ Komfortabel bil

✔️ God plads på bagsæde og til bagage

✔️ God familiebil og anvendelig til lange ture

Billigste sedan i Danmark

En sedan findes som elbil i segmenterne for den store mellemklasse og den øvre premiumklasse. I afrundede tal kan mellemklassen i dag fås fra omkring 325.000, imens den øvre premiumklasse med priser fra omkring 600.000 ligger et pænt stykke fra de billigste elbiler. Polestar 2 har længe været den billigste elbil i klassen for sedaner, men prisjusteringer fra Hyundai og Tesla har presset Polestar i baggrunden. Læs mere om udvalgte sedaner herunder.

SUV


Hvad er en SUV?

En SUV minder om en stationcar, men den er bygget på et større chassis, og er derfor ofte større og med kraftigere trækkraft.


Højde og godt udsyn

SUV'en er derfor kendetegnet ved at være en stor og rummelig bil, der fylder godt. Det store og robuste karroseri giver god plads i kabinen og en højde på bilen, som giver en tryghedsfølelse og et ultimativ udsyn for føreren. Den store biltype er godt egnet til familier.


En SUV er typisk en robust bil med høj sikkerhed, som dog ofte vil være dyr i drift og mindre velegnet til bykørsel og parkering. Flere bilfabrikanter producerer dog også mere kompakte SUV'ere, som er bedre egnet til bykørsel end de velvoksne modeller.


Gode grunde til at købe en SUV:


✔️ Meget komfortabel bil med høj indstigning

✔️ Stort og bredt udsyn

✔️ God familiebil og anvendelig i udfordrende terræn

Citroën ë-C3

Billigste SUV i Danmark

En SUV fås både som en lille, kompakt udgave eller som en mellemstor eller stor bil. En kompakt SUV kan fås til en pris under 300.000 kr. I den mellemstore SUV-klasse, hvor man blandt andet finder Tesla Model Y og Ford Mustang Mach-e, kan de dyreste modeller koste op til omkring 600.000 kr. Blandt de billigste SUV finder vi Citroën ë-C3, Mazda MX-30, Honda e:Ny1, Renault Megane e-TECH og Volvo EX30. Men også Jeep Avenger, Aiways og Skoda Enyaq iV tilbyder billige varianter. Læs mere om udvalgte billige SUV herunder.

MPV


Hvad er en MPV?

En MPV er kendetegnet ved at være en stor, solid og vældig rummelig bil. MPV'en er en mester i komfort og den kan bruges til lidt af hvert. Der er ofte plads til både den helt store familie, venner eller det meste af fodboldholdet.


Stor bil med mulighed for mange sæder

En MPV har høj sikkerhed grundet dens størrelse, og de kan ofte fås med op til 7 sæder eller flere. Men af samme grund må den forventes at være noget dyrere i drift.


Gode grunde til at købe en MPV


✔️ Meget komfortabel bil med yderst stor rummelighed

✔️ Fleksibel livsstilsbil med mulighed for mere end 5 sæder

✔️ God til den store familie og anvendelig til skiferier og roadtrips gennem Europa

Billigste MPV i Danmark

MPV'er fås med 5 eller flere sæder. Den billigste MPV vil dog ofte kun være en version udstyret med 5 siddepladser. Udvalget af elbiler med plads til mere end 5 personer er vokset, og tæller nu biler som Opel Combo-e Life Elegance XL, Citroën e-Berlingo samt Maxus Euniq 5. Har du et budget der rækker til omkring 300.000 kr., så når du ikke langt. Vi arbejder på at kunne præsentere de mest oplagte muligheder for dig.

Vil du holdes opdateret?