Pristjek på elbiler

Her på elbiil.dk følger vi markedet for elbiler tæt, og vi oplever et hastigt stigende udbud af nye elbiler. I dag kommer elbilerne i alle segmenter og med varierende prisklasser. Priserne på elbiler svinger, ligesom du kender det fra benzin- og dieselbiler. Vi tjekker priserne hver måned, og giver dig et overblik over hvilke billige elbiler der findes på det danske marked.

Prisdata er sidst opdateret den 3. november 2023.

Næste pristjek forventes klar senest den 10. i den følgende måned. Vi tager forbehold for ændringer derimellem.

Tabelforklaring

Frapris (DKK) angiver listeprisen på indstigningsmodellen ved seneste offentliggjorte pristjek.

Seneste måned (%) belyser den procentvise ændring i basismodellens listepris siden sidste offentliggjorte pristjek, normalt mellem den 1. og 10. i forrige måned.

Seneste år (%) belyser den procentvise ændring i basismodellens listepris siden samme måned sidste år, dvs. henover 12 rullende måneder.

Danmarks billigste elbiler

Dacia Spring er Danmarks billigste elbil, men sikkerheden må betegnes som ringe og førerpladsen trang i den kompakte bil. Vægter du prisen højt, så kan Danmarks billigste elbil Dacia Spring dog alligevel være værd at tage et kig på. Top 5 listen herunder er uændret siden september, hvor Mazda MX-30 med en prisnedsættelse var ny på listen og røg direkte ind som nummer to. Top 5 over Danmarks billigste elbiler: 1. Dacia Spring, 159.990 kr. 2. Opel Corsa-e, 209.990 kr. (ny) 2. Mazda MX-30, 213.080 kr. ↓ 3. Nissan LEAF, 216.000 kr. ↓ 4. MG 4 Electric, 219.999 kr. ↓ Som Danmarks billigste elbil møder Dacia Spring flere og flere elbiler på de danske veje. Og der er efterhånden mange forskellige typer, som henvender sig til et bredt publikum. For at nuancere billedet af de billigste elbiler i Danmark, har vi valgt at se på, hvilke elektriske biler, der lige nu er de billigste indenfor biltyperne hatchback, sedan, SUV og MPV, som er de mest dominerende biltyper på markedet for elbiler. For hver type skelner vi også mellem deres størrelser. Leder du efter din første elbil, eller måske den næste, så tag et kig på oversigten herunder, hvor vi har samlet et overblik over nogle af de billigste elbiler i Danmark, herunder Danmarks billigste elbil Dacia Spring. Klik på bilerne og få flere oplysninger om bl.a. pris, rækkevidde, forbrug og ladehastighed.

Find den perfekte elbil

Opret en gratis bruger og få adgang til alle relevante data om elbiler. Brug filtre og søgning eller prøv vores guide til valg af elbil for at finde den elbil passer lige præcis til dig.

Hatchback


Hvad er en hatchback?

En hatchback findes normalt i de mindre modelklasser som mikro- og minibiler samt i de små mellemklassebiler. De er kendetegnet ved den store bagklap, som almindeligvis går fra tagkanten og ned. En hatchback kaldes også for en '3-dørs' eller 5-dørs', da bagklappen reelt fungerer som en dør, der giver adgang til bilen. I '3-dørs'-varianterne kan der være svær adgang til bagsædet.


Prisvenlig familiebil

Med en hatchback får du ofte en forholdsvis billig bil til familien med et eller to børn. Der er normalt god plads til et barn i autostol eller to større børn. Bagagerummet er i den mindre ende, men ofte kan bagagerummet udvides ved at lægge bagsæderne ned.


En hatchback er normalt et mere økonomisk og sporty valg. Men det kan være fornuftigt at tjekke Euro NCAP ratingen for de enkelte modeller, da de helt billige elbiler kan have mangler på sikkerheden.


Gode grunde til at købe en hatchback:

✔️ Stor bagagerumsåbning

✔️ Bagsæder kan lægges ned

✔️ Forholdsvis billig familiebil med sporty udseende

Billigste Hatchback elbiler i Danmark

Hatchback findes som elbiler i klasserne mikrobiler, minibiler og den lille mellemklasse. I runde tal findes de i en prisklasse mellem 150.000 - 350.000 kr. Dacia Spring er den billigste elbil i klassen for hatchback - og i det hele taget. Herunder giver vi dig et overblik over hvor meget performance, du får med, hvis du overvejer en af de billigste elbiler i hver af de tre klasser. Generelt bør du være opmærksom på, at det typisk er sikkerheden og ladehastigheden hjemme hos dig selv, som du kan komme til at gå på kompromis med, hvis du overvejer en hatchback i den lave ende af priserne. Læs med herunder mere om udvalgte hatchback.

Dacia Spring

Dacia Spring Electric

Dacia Spring Electric er en elektrisk bybil produceret af det rumænske bilmærke Dacia, der er en del af Renault-koncernen. Bilen blev introduceret i 2020 som Dacias første fuldt elektriske model og sigter mod at tilbyde en prisvenlig elbil.


Dacia Spring Electric har et kompakt og moderne design, der passer godt til bykørsel. Det er en 4-dørs mikrobil med plads til 4 personer. Bilen er designet til at være praktisk og funktionel.


Vær opmærksom på EURO NCAP rating på 1 stjerne. Dacia Spring har et meget lavt sikkerhedsniveau, ligesom den er meget begrænset udstyret. I den billigse version, Essential, er elrudehejs, varme i baggrund og hastighedsbegrænser det der bedst kan fremhæves. Vælger du varianten expression, får du parkeringssensor bagpå og bakkamera oven i hatten, men så heller ikke meget mere end det. I begge versioner må du leve med manuel aircondition i stedet for automatisk klimaanlæg.


Dacia Spring kan udover titlen som den billigste elbil også smykke sig med titlen som Green NCAP Best car of 2022 - den er med andre ord, den af alle biler, der efterlader det mindste aftryk på miljøet. Er du lun på prisen og tanken om at køre i bilen med den mindste miljøpåvirkning, så er Dacia Spring måske en overvejelse værd.


Dacia oplyser, at Spring med 48.900 solgte eksemplarer, tager titlen som den 3. bedst sælgende elbil i Europa i 2022. I vores egen danske andedam, er tallene dog lidt mere beskedne. I Danmark blev der således solgt 227 Dacia Spring.

First Drive | Dacia Spring

Den danske bilblog, Carlife365, har prøvekørt en Dacia Spring, og betegner den i sin anmeldelse som en basic elbil i mikroklassen, hvor kun det allermest nødvendige komfort- og sikkerhedsudstyr er inkluderet.

Opel Corsa-e

Opel Corsa-e er en elektrisk bil produceret af det tyske bilfirma Opel, der er en del af Stellantis-koncernen. Corsa-e er en elbilversion af den populære Opel Corsa-model. Den blev introduceret i 2019.


Det er Opels ønske at gøre det nemt og ukompliceret at skifte til en eldrevet bil. Derfor ligner Corsa-e i stor udstrækning den konventionelle Opel Corsa, men den har fået sine egne unikke designdetaljer, der giver den et særpræg som en elbil. Den er af mange blevet rost for sin køredynamik og komfort.

Nissan LEAF

Nissan Leaf er en elektrisk bil produceret af det japanske bilmærke Nissan. Den blev introduceret som en af de første masseproducerede elbiler i verden og har siden etableret sig som en af de bedst sælgende elbiler på markedet. Med 2022 modellen har den fået opfrisket sit udseende.


Nissan Leaf har et moderne og aerodynamisk design, der er både stilfuldt og funktionelt. Bilen har plads til op til fem passagerer og tilbyder en komfortabel kabine.


Nissan Leaf kommer i mange varianter. Batterikapacitet varierer afhængig af modellen og ydeevne af den valgte variant. 


I den billigste version, Visia, får du både opvarmede for- og bagsæder. Men derudover er indstigningsmodellen ganske beskeden udstyret. Fartpiloten er ikke adaptiv, og er du glad for bakkamera samt Apple CarPlay® eller Android Auto® skal du op udstyrs-version.

Fiat 500e

Fiat 500e er en elbil produceret af den italienske bilproducent Fiat. Den blev introduceret i 2012 som et elektrisk alternativ til den populære Fiat 500-model. Fiat 500e er designet som en kompakt bybil.


Den ikoniske stil og charme fra den originale Fiat 500 er bevaret, men unikke detaljer i designet giver en optimeret aerodynamik. Trods bilens kompakte størrelse er kabinepladsen forholdsvis rummelig og komfortabel for føreren og passagererne. Lige nu fås den i Danmark kun som Hatchback med tre døre og som cabriolet.


Fiat 500e er elektrisk livsstil og bliver ofte rost for sin sjove køreoplevelse, smidige kørsel og lette manøvrering i byområder. Den er velegnet til pendling og daglig kørsel i bymiljøer på grund af dens størrelse og rækkevidde.


I den billigste udstyrsversion, Icon, får du begrænset med udstyr. Du får dog Apple CarPlay og Android Auto, men må udvære både navigation og bakkamera. Førerhjælp som Adaptiv fartpilot og blindvinkelassistent får du først i den topudstyrede 'La Prima'.

First Drive | Fiat 500e

Den danske bilblog, Carlife365, har prøvekørt en Fiat 500e, og tester om den charmerende italiener, der er vokset i længde, bredde og højde, er værd at gå efter

MG 4 Electric

MG er en elbil baseret på den fleksible MSP-platform fra det kinesisk moderselskab SAIC Motor. Den kompakte hatchback fik sin europæiske premiere i 2022-


Designet har en iøjenfaldende og sportslig karakter, hvor især skarpe forlygter trækker opmærksohed. Indvendigt er der fin plads til en familie på fem og interiøret er enkelt i designet og syner af omhyggelig finish.


MG4 bliver rost for at byde på meget kørerglæde, og i en Nordic Edition er MG Pilot med bl.a. adaptiv fartpilot og kø-assistent standardudstyr. I den topudstyrede version, Luxury, får du også blindvinkelalarm og 360° kamera.

Test | MG4

Den danske bilblog, Carlife365, har undersøgt, hvordan MG4 kan lykkes lang rækkevidde, hurtig opladning og højt udstyrsniveau og samtidig være en Danmarks billigste elbiler.

BYD Dolphin

BYD er en elbil der er bygget på det kinesiske mærkes avancerede e-platform 3.0. Som en godt udstyret hatchback, der ved lanceringen i 2023 kravlede ind på top 5 over de billigste elbiler i Danmark, har den til potentiale til at blive et dansker hit.


BYD Dolphin er den første model i OCEAN-serien, som giver et dynamisk, stilfuldt og genkendeligt visuelt udtryk.


Dolphin der kommer i to varianter, betegnes af flere som en fin familiebil. I topversionen, Design, får du panoramaglastag og trådløs opladning, men standardversionen, Comfort, virker som et meget fornuftigt valg. Her får et højt sikkerheds- og assistentniveau, som bl.a. inkluderer adaptiv fartpilot, blindvinkelalarm og 360° omgivelseskamera.

Peugeot e-208

Peugeot e-208 er en elbil produceret af det franske bilmærke Peugeot. Den blev introduceret i 2019 som en elektrisk version af Peugeot 208-modellen.


Designmæssigt ligner e-208 meget Peugeot 208, men den er udviklet med detaljer, der giver den en moderne og aerodynamisk udformning. Bilen tilbyder en rummelig kabine med plads til fem passagerer og et passende bagagerum.


Det er værd at bemærke, at Peugeot e-208 snart får en teknologisk opdatering, der giver den en længere rækkevidde - op til 400 km.


Den billigste version, Active, er begrænset udstyret. Du får dog bl.a. stemmestyring, Apple CarPlay samt Android Auto og automatisk klimaanlæg - men kun 1-zonet. Sammenklappelige sidespejle og el-ruder både for og bag må du spejde langt efter. Førerhjælp som skiltegenkendelse og blindvinkelassistent finder du først i topversionerne, GT og GTY Sky, hvor sidstnævnte er født med panoramaglastag.

First Drive | Peugeot e-208

Den danske bilblog, Carlife365, har prøvekørt en Fiat 500e, og tester om den charmerende italiener, der vokset længde, bredde og højde, er værd at gå efter

Sedan


Hvad er en sedan?

En sedan er kendetegnet ved 4 døre og "udvendigt" bagagerum, det vil sige, at det er lukket af fra resten af bilen. Bagagerummet åbnet som et låg.


Firmabil eller komfortabel familiebil

En sedan bliver typisk brugt som en firmabil, men med to større børn i familien, kan den med sin ofte komfortable plads på bagsædet, være en ganske fortrinlig familiebil.


En sedan er typisk en bil med høj sikkerhed.


Gode grunde til at købe en sedan:


✔️ Komfortabel bil

✔️ God plads på bagsæde og til bagage

✔️ God familiebil og anvendelig til lange ture

Billigste sedan i Danmark

En sedan findes som elbil i segmenterne for den store mellemklasse og den øvre premiumklasse. I afrundede tal kan mellemklassen i dag fås fra omkring 325.000, imens den øvre premiumklasse med priser fra omkring 600.000 ligger et pænt stykke fra de billigste elbiler. Polestar 2 har længe været den billigste elbil i klassen for sedaner, men Teslas voldsomme prisnedsættelser i starten af 2023 rykket rundt på tingene. Læs mere om nogle af de billigste sedaner herunder.

Tesla Model 3

Tesla Model 3 er en meget populær elbil, der produceres af det amerikanske bilfirma Tesla, Inc. Bilen blev officielt lanceret i 2017. Model 3 er designet som en mere prisvenlig og tilgængelig model sammenlignet med Teslas Model S og Model X.


Tesla model 3 har plads til 5 personer og kan figureres med forskellige ydeevne og varierende rækkevidde. Long-range versionen giver op imod 600 km rækkevidde (WLTP), hvilket gør den ganske velegnet til længere køreturer.


Tesla Model 3 er udstyret med Tesla Autopilot-funktioner, der bl.a. inkludere adaptiv fartpilot.


Model 3 har et minimalistisk interiørdesign og domineres af en stor centralt placeret touchskærm.


I starten af 2023 præsterede Tesla et vildt prisfald på Model 3. Samtidig med prisfaldet har Tesla også valgt at fjerne ultralydssensorer fra Model 3. Som erstatning har Tesla lanceret deres visionsbaserede occupancy network, som bl.a. giver længere rækkevidde og mulighed for at identificere og skelne mellem opjekter. Men i hvad Tesla selv kalder en kort periode, vil en Tesla, der ikke er udstyret med ultralydsensorer blive leveret med midlertidigt begrænsede eller inaktive funktioner, bl.a. parkeringsassistenten. Tesla fortæller at denne og andre funktioner vil blive genoprettet via en række over-the-air opdateringer, når disse funktioners ydeevne, matcher hvad der vil være forventet af en elbil i dag.

First Drive | Hyundai IONIQ 6

Den danske bilblog, Carlife365.dk, har kørt en tur i IONIQ 6 og giver en vurdering af om bilen kan gafle kunder i firmabils-segmentet, hvor alternativerne kan være Mercedes EQE, BMW i4 og Polestar 2.

Test | Polestar 2

Den danske bilblog, Carlife365.dk, har testet Polestar 2. Er den kinesiske bil, der nemt føles svensk, værd at gå efter?

SUV


Hvad er en SUV?

En SUV minder om en stationcar, men den er bygget på et større chassis, og er derfor ofte større og med kraftigere trækkraft.


Højde og godt udsyn

SUV'en er derfor kendetegnet ved at være en stor og rummelig bil, der fylder godt. Det store og robuste karroseri giver god plads i kabinen og en højde på bilen, som giver en tryghedsfølelse og et ultimativ udsyn for føreren. Den store biltype er godt egnet til familier.


En SUV er typisk en robust bil med høj sikkerhed, som dog ofte vil være dyr i drift og mindre velegnet til bykørsel og parkering. Flere bilfabrikanter producerer dog også mere kompakte SUV'ere, som er bedre egnet til bykørsel end de velvoksne modeller.


Gode grunde til at købe en SUV:


✔️ Meget komfortabel bil med høj indstigning

✔️ Stort og bredt udsyn

✔️ God familiebil og anvendelig i udfordrende terræn

Billigste SUV i Danmark

En SUV fås både som en lille, kompakt udgave eller som en mellemstor eller stor bil. En kompakt SUV kan fås til en pris under 300.000 kr. I den mellemstore SUV-klasse, hvor man blandt andet finder Tesla Model Y og Ford Mustang Mach-e, kan de dyreste modeller koste op til omkring 600.000 kr. Blandt de billigste SUV finder vi: 1. MG ZS EV 2. Mazda MX-30 3. Opel Mokka-e 4. Volvo EX30 5. Jeep Avenger Men også Aiways og Skoda Enyaq iV tilbyder billige varianter. Læs mere om udvalgte billige SUV herunder.

Biltest | MG ZS EV Luxury

Den danske bilblog, Carlife365.dk, har testet MG ZX EV - dog ikke indstigningsmodellen - og betegner den som en kompakt bil med masser af udstyr til en fornuftig pris.

MPV


Hvad er en MPV?

En MPV er kendetegnet ved at være en stor, solid og vældig rummelig bil. MPV'en er en mester i komfort og den kan bruges til lidt af hvert. Der er ofte plads til både den helt store familie, venner eller det meste af fodboldholdet.


Stor bil med mulighed for mange sæder

En MPV har høj sikkerhed grundet dens størrelse, og de kan ofte fås med op til 7 sæder eller flere. Men af samme grund må den forventes at være noget dyrere i drift.


Gode grunde til at købe en MPV


✔️ Meget komfortabel bil med yderst stor rummelighed

✔️ Fleksibel livsstilsbil med mulighed for mere end 5 sæder

✔️ God til den store familie og anvendelig til skiferier og roadtrips gennem Europa

Billigste MPV i Danmark

MPV'er fås med 5 eller flere sæder. Den billigste MPV vil dog ofte kun være en version udstyret med 5 siddepladser. Udvalget af elbiler med plads til mere end 5 personer er fortsat lille, men det vokser. Opel Combo-e Life Elegance XL, Maxus Euniq5 og Mercedes EQB er bud på elbiler, som giver dig plads til 7 personer. Har et budget der ikke rækker udover 500.000, så får du ikke meget over 300 km rækkevidde (WLTP). Herunder giver vi dig et overblik over Opel Combo-e Life.

Opel combo-e Life

Opel Combo-e Life har plads 7 personer og en anvendelig batterikapacitet på 45 kWh (netto). På et fuldt ladet batteri kan den køre 266 (WLTP) ved blandet kørsel. 


Den har et forbrug på mellem 211 Wh/km, og kan køre 4,98 km per kWh.


Opel Combo-e Life kan lade med standard 11 kWh, når du oplader den derhjemme. Skal du lade på farten, kan den lade med 100 kW ved en offentlig ladestander. Under optimale betingelser kan du forvente at få "påfyldt" 4,4 km rækkevidde for hvert minut du lader, når du lader fra 20-60%.


Bilsikkerheden i en Opel Combo-e Life vurderes af Euro NCAP til at være 4 ud af 5 stjerner (2018).


Du kan også overveje at tage et kig på årets bil i Danmark Volkswagen ID.Buzz, Den er i første omgang kommet med plads til 5 personer, men det forventes at den i løbet 2023 kommer i en længere model med plads til 7 personer.

Vil du holdes opdateret?