Regler for parkering med elbil

Når du ankommer til en by med betalingszoner, kan det være rart at vide, hvor der er mulighed for at parkere din elbil, og om det koster penge for dig som elbilist. Mange har en opfattelse af, at elbiler kan parkere gratis overalt. Flere og flere byer vil også gerne understøttre den grønne omstilling, og giver elbilister parkeringsmæssige fortrin. Men regler er ikke ens, og det er ikke altid, at elbiler kan parkere gratis i de større byers betalingzoner. Vi giver dig her en hjælp til at få et bedre overblik over reglerne for parkering af elbiler på offentlige parkeringszoner i de største byer i Danmark. Du bør dog altid være opmærksom på, at elbiler almindeligvis, ligesom alle andre biler, skal overholde gældende, lokale p-regler. Det vil sige, at du både skal være opmærksom på om du skal stille uret, overholde tidsbegrænsninger og betale i betalingszonerne.

Reglerne for parkering af elbiler er gældende på tidspunktet for den seneste opdatering af denne artikel. Vi tager derfor forbehold for, at de enkelte kommuner kan ændre parkeringsreglerne for elbiler.


Bemærk, at der gælder særlige regler på private parkeringspladser. De skal være skiltet, så hold derfor øje med skiltning, hvis du parkere på privat område.


Artiklen er sidst opdateret den: 31. marts 2022

Vil du holdes opdateret?