Brug for en oplader til din elbil?

Når du får en elbil kan du spare mange penge ved at vælge den rigtige ladeløsning. Vores beregner til ladeløsninger hjælper dig med at finde frem til den ladeløsning, som vil være bedst og billigst for dig. Tilføj en eller flere biler til din garage på app.elbiil.dk, og få præcise beregninger.

Image alt

Dine muligheder for opladning af din elbil kort forklaret


Som du sikkert har opdaget, kan det være lidt af en jungle at vælge hvilken ladeløsning der passer bedst til dine behov for opladning af din elbil. Hvis vi går ud fra at du har mulighed for at sætte en lader op ved dit hjem, er der groft sagt tre muligheder at vælge i mellem:


  1. Køb din egen lader uden at tegne en serviceaftale
  2. Køb din egen lader og tegn en serviceaftale
  3. Lej eller lease en lader og tegn et lade-abonnement


Fordelen ved at tegne et abonnement eller indgå en serviceaftale er, at du kan få refunderet en del af din elbils strømforbrug og på den måde reducere dine eludgifter. Denne ordning gælder som minimum indtil år 2030 så du kan trygt regne med at det vil gælde for det meste af din nye elbils levetid.


Hvilken af de tre muligheder der er bedst for dig afhænger i høj grad af hvor mange kilometer du forventer at køre i din elbil hvert år og om du lader mest ude eller hjemme.


Vi har heldigvis gjort det let for dig at lave en sammenligning af et bredt udvalg af de ladeløsninger der er på markedet i dag. Og det er vel at mærke en sammenligning der sker baseret på dine behov og på den specifikke elbil du påtænker at erhverve dig.


Beregningerne inkluderer også eventuelle installations- og opstartsomkostninger så du får det bedst mulige sammenligningsgrundlag. Bemærk at hvis du har solceller, el- eller jordvarme er det ikke sikkert du kan få refusion hos alle ladeløsningerne. I øjeblikket er det kun Clever som tilbyder refusion/tilbagebetaling selvom man har nedsat elafgift. Dette tages der højde for i beregningerne.


De enkelte ladeløsninger som er med, kommer med forskellige ladebokse. Inden du vælger din ladeløsning er det derfor en god ide at sikre sig, at den medfølgende ladeboks opfylder dine krav - fx om den kan styre opladningen via en app, om den har indbygget 6mA DC beskyttelse og om det er muligt at låse ladekablet fast. Hvis du vil være sikker på at kunne få refusion skal du sikre dig at din ladeboks har en elmåler i selve boksen. Ellers kan du ikke få refusion af elafgiften igennem de ladeløsninger der tilbyder dette.


Hvis du opretter en gratis profil på app.elbiildk kan du automatisk få beregnet hvilken ladeløsning der vil være billigst for dig.

Vores beregner er utrolig let at bruge

Start videoen nedenfor og se hvordan det virker.

Er du interesseret i flere ting omkring opladning af din elbil?

Så find hjælp i vores services, artikler, tips og historier.