Sådan virker et Clever abonnement til opladning

Et abonnement på opladning har både fordele og ulemper. I denne artikel ser vi på hvordan Clevers abonnementer virker, så du bedre kan vurdere, om et abonnement er den rigtige løsning for dig.

Danmarks største ladenetværk

Clever tilbyder opladning på Danmarks største ladenetværk, som nu også rummer Danmarks største ladestation ved Odense, hvor der er plads til hele 28 elbiler på samme tid. Et fintmasket ladenetværk, hvor der hele tiden kommer flere ladere til, kan spare dig tid i en travl hverdag og gøre det lettere for dig at krydse landet i elbil. Selvom det kan i sig selv, kan gøre et ladeabonnement hos Clever attraktivt, er det dog ikke givet, at et ladeabonnement er den rigtige løsning for dig. Læs videre her for at blive klogere på. om et ladeabonnement er den rigtige løsning for dig. Vi giver dig en guidet tur igennem følgende emner:

Hvad er et ladeabonnement?

Hvad koster et ladeabonnement?

Hvad er tilbagebetalingssatsen

Skal du vælge et ladeabonnement

START MED AT LÆSE OM LADEABONNEMENTER

Our awesome features
Our awesome features

Clevers energitillæg

Clever har fra 1. juni 2022 indført et midlertidigt energitillæg på deres abonnementer. Det skyldes ifølge Clever de historiske høje elpriser. Selvom det kun er midlertidigt, så er det et faktum, at din betaling til Clever er blevet større siden 1. juni 2022, da du både skal betale dit abonnement + energitillægget. Det har naturligvis stor inflydelse på din månedlige abonnementsregning, hvis du vælger Clever som udbyder. Alle beregninger i modullet 'Find ladeløsning' på vores platform, er derfor opdateret med dette energitillæg. Herunder kan du se, hvad du skal betale i midlertidigt energitillæg, hvis du har elbil og et Clever abonnement, og i tabellen nedenfor kan du se, hvad det samlet set betyder for de enkelte abonnementer.

Clever unlimited & Clever unlimited Network

Energitillæg på 345 kr. per måned

Clever All in One & Clever All-in-One Network

Energitillæg på 445 kr. per måned

Clever Mini

Energitillæg på 50 kr. per måned

LÆS MERE OM ENERGITILLÆGGET

                                                  Normalpris (kr.)Energitillæg (kr.)Total (kr.)
Clever All-in-One           799           445    1.244
Clever All-in-One x Power           748           445    1.193
Clever Unlimited           749           345    1.094
Clever Unlimited x Power           698           345    1.043
Clever Mini           399             50      449
Clever Mini x Power           408             50      458

Derudover har Clever også ændret deres priser på Clever Go (opladning på ladenetværket uden abonnement).

Priserne er nu sat til følgende: Max ladeeffekt op til 99 kW: 4,75 kr./kWh & Max ladeeffekt over 100 kW: 6,50 kr./kWh.

Image alt

Hvad er et ladeabonnement?

Et abonnement til opladning af din elbil er i princippet skruet sådan sammen, at du betaler et fast beløb hver måned, og så kan du lade så meget, som du har brug for. Med et ladeabonnement betaler du altså det samme beløb hver måned, uanset hvor meget du lader. I Danmark er det primært Clever og E.ON der tilbyder disse abonnementer til opladning af din elbil som kombinerer opladning hjemme og ude.


Hvis du alene har brug for et abonnement til at lade udenfor hjemmet, så tilbydes abonnementer til ren udeladning også af IONITY, som er et samarbejde mellem BMW (inkl. Mini), Hyundai, Kia, Mercedes og Volkswagen (inkl. Audi, Skoda og Porsche). Typisk følger der et års gratis abonnement med ved køb af en ny bil hos et af disse mærker. IONITY har flere forskellige abonnementstyper, som både kan dække over fri opladning til, at man betaler en reduceret pris per kWh. Prisen på disse IONITY abonnementer er desuden forskellige for de forskellige bilmærker.


Clever har også et abonnement som udelukkende dækker opladning på deres ladenetværk (Clever Unlimited Network eller Clever All-in-One Network). Med dette abonnement kan man frit lade på Clevers ladenetværk for en fast månedlig pris. Denne løsning vil kun være relevant hvis du ikke har mulighed for at påsætte en lader hjemme hos dig selv.

Image alt

Hvad koster et ladeabonnement?

Men hvad koster disse abonnementer så? Og er det virkelig en fast pris hver måned for ubegrænset opladning?


For at kunne svare på hvad et ladeabonnement reelt koster, så bliver vi nødt til at se på de to forskellige typer hver for sig. Dette giver fin mening, da det sjældent vil være en rigtig løsning for dig, at have et abonnement, der kombinerer hjemme- og udeladning, samtidig med, at du har et abonnement, der dækker ren udeladning.


For nemheds skyld tager vi udgangspunkt i de abonnementer som Clever tilbyder, men ligheden til eksempelvis E.ON's produkter vil være stor på mange områder. Vi går ikke nærmere ind i priserne for IONITY, men du kan finde yderligere information her.

Our awesome features

Sådan fungerer et abonnement hos Clever

Overvejer du et abonnement, som giver dig mulighed for at lade hjemme og ude på offentlige ladestationer, så kan Clevers store offentlige ladenetværk være interessant for dig. Især fordi det hele tiden udviddes. Inden iv tager vi giver dig en grundig gennemgang af Clevers abonnementer, kan det være godt at vide, hvordan et abonnement egentlig fungerer, hvis du får en Clever ladeboks installeret hjemme hos dig selv.

Du betaler abonnementpris til Clever

Hver måned betaler du et fast beløb til Clever. Det kaldes et abonnement

Du betaler til dit elselskab for dit strømforbrug

Du betaler dit elselskab for den strøm du bruger til at oplade din elbil derhjemme (elpris x kWh-forbrug)

Clever tilbagebetaler en del af dit strømforbrug

Hver måned tilbagebetales et beløb fra Clever til dig baseret på den strøm, du har brugt til at lade din elbil derhjemme og en given tilbagebetalingssats

Du kan lade ubegrænset på Clevers ladenetværk

Alt det strøm du lader på Clevers netværk af offentilge ladere afregnes der ikke for

Du får overblik over dine opladninger

I Clevers app vil du altid kunne følge med i hvor meget du har ladet din bil på din hjemmelader og hvor meget du har ladet på Clevers netværk

LÆS OM ÆNDRINGEN I CLEVERS TILBAGEBETALINGSSATS

Image alt

Clever abonnementer til udeladning

Som nævnt ovenfor har Clever også abonnementer til dig, som ikke ønsker eller kan få installeret en ladeboks derhjemme. Måske fordi du bor i lejlighed og derfor ikke har mulighed for at få installeret en Clever ladeboks hjemme. De to muligheder er Clever Unlimited Network og Clever All-in-One Network.

Clever unlimited Network*Clever All-in-One Network
625 kr/måned675 kr/måned
+ energitillæg
på 345 kr/måned
+ energitillæg
på 445 kr/måned

*Clever Unlimited Network kan kun købes samtidig med, at du køber en elbil hos en af de bilmærker som Clever samarbejder med.

Rent funktionsmæssigt er der ingen forskel på de to abonnementer.


Senest opdateret 16. juni 2022

Hvis vi tager udgangspunkt i Clever Unlimited Network med ubegrænset opladning, så er prisen som vist ovenfor 625 kr. per måned, og så kan du frit lade på alle Clevers ladestationer - både destinationsladere, hurtigladere og lynladere. Du har med dette abonnement altså fuld sikkerhed for dine månedlige udgifter - de vil være 625 kr. (+ energittillæg) uanset om du lader 1 kWh eller 1000 kWh.


BEMÆRK! Clever har 1. juni 2022 indført et midlertidigt energitillæg, som betyder at du for Clever Unlimited Network skal betale 345 kr. ekstra om måneden, og tilsvarende 445 kr. ekstra, hvis du har Clever All-in-One Network.


Hvis du overvejer et abonnement udelukkende til udeladning, så kan det være en rigtig god ide at tjekke hvor mange ladere Clever har sat op i dit område, så du sikrer dig, at en løsning med ubegrænset opladning på Clevers ladenetværk giver mening for dig. Du kan tjekke ladepunkterne her.

Få et overblik over dine lademuligheder

Uanset om du kan lade hjemme eller ej, vil du på langture altid skulle lade. Det kan derfor være behjælpeligt med et overblik over dine muligheder for at lade ude. På vores platform, app.elbill.dk, kan du se dine muligheder og finde frem til den billigste opladning, der passer til netop din situation og dine behov.

Image alt

Clever abonnementer til hjemme- og udeladning

Med en Clever ladeboks i hjemmet, kan du vågne op til et fuldt opladet batteri hver dag. Clevers løsninger, Clever unlimited og Clever All-in-One, hvor du både får opladning hjemme og kan lade på en offentlig Clever ladestander, markedsføres som fri opladning hjemme og ude. Det betyder i al sin enkelthed, at du kan lade så meget du vil, men altid kun have en udgift på eksempelvis 749 kr. per måned.


Men vil det faktisk være sådan, at du kan være sikker på, at det ER din reelle udgift? I det følgende ser vi nærmere på, om du med et Clever abonnement, som indeholder ubegrænset opladning på Clevers offentlige ladenetværk og giver dig en Clever ladeboks med intelligent opladning ved dit hjem, kan regne med, at din månedlige udgift svarer nøjagtig til prisen på dit abonnement.

Clever Unlimited*Clever All-in-One
749 kr/måned799 kr/måned
+ energitillæg
på 345 kr/måned
+ energitillæg
på 445 kr/måned

*Clever Unlimited kan kun købes samtidig med, at du køber en elbil hos en af de bilmærker som Clever samarbejder med.

Rent funktionsmæssigt er der ingen forskel på de to abonnementer.


Senest opdateret 16. juni 2022

Vi har regnet på nogle eksempler, og som du kan se nedenfor kan du ikke være sikker på, at din månedlige abonnementspris nu også ER din faktiske udgift. Det kan den være, hvis elprisen er den samme som Clevers tilbagebetalingssats, men du kan både ende op med en lavere og højere udgift hver måned.


Da alt hvad du lader ude ikke koster dig noget, afhænger dine månedlige udgifter nemlig af, hvor meget du lader hjemme, hvad din elpris er og hvad Clevers tilbagebetalingssats er.

Eksempler

Disse eksempler er baseret på tal og priser gældende juni 2022 og viser, at dine faktiske udgifter ikke altid vil svare til din abonnementpris, når elprisen varierer i forhold til Clevers tilbagebetalingssats. Fælles for alle eksempler gælder følgende: Clever Unlimited abonnement til 749 kr om måneden Gennemsnitlige tilbagebetalingssats på 219 øre/kWh. Strømforbrug er 300 kWh per måned

EKSEMPEL 1

Total 749 kr
(Samme udgift)

Din elpris er lig med tilbagebetalingssatsen Din gennemsnitlige elpris når du lader: 219 øre/kWh. Betaling til Clever: 749 kr. Betaling til elselskab: 657 kr. Udeladning: 0 kr. Clever tilbagebetaling: 657 kr. Total: 749 kr. I dette eksempel er din udgift lige præcis de 749 kr, som du betaler i abonnement hver måned. Det er fordi at Clevers tilbagebetalingssats er det samme som din elpris. I det tilfælde vil det være lige meget, hvor meget du lader derhjemme - din udgift per måned vil altid svare til abonnementsprisen.

EKSEMPEL 2

Total 692 kr
(Lavere udgift)

Din elpris er mindre end tilbagebetalingssatsen Din gennemsnitlige elpris når du lader: 219 øre/kWh. Betaling til Clever: 749 kr. Betaling til elselskab: 600 kr. Udeladning: 0 kr. Clever tilbagebetaling: 657 kr. Total: 692 kr. I dette eksempel er din udgift faktisk blevet mindre end de 749 kr, som du betaler i abonnement hver måned. Det er fordi du betaler mindre for din el end Clever betaler tilbage til dig. Så i dette tilfælde "tjener" du 19 øre per kWh du lader derhjemme. Hvis du har nedsat elafgift fx pga solceller, el- eller jordvarme, så vil din elpris være ca 122 øre/kWh lavere end normalt. Så her vil et abonnement fra Clever i langt de fleste tilfælde være en god ide.

EKSEMPEL 3

Total 782 kr
(Større udgift)

Din elpris er større end tilbagebetalingssatsen Din gennemsnitlige elpris når du lader: 219 øre/kWh. Betaling til Clever: 749 kr. Betaling til elselskab: 690 kr. Udeladning: 0 kr. Clever tilbagebetaling: 657 kr. Total: 782 kr. I det dette eksempel ender din udgift med at være højere end de 749 kr, som du betaler i abonnement hver måned. Det er fordi, du her betaler mere for din strøm end Clever betaler tilbage til dig. For hver kWh du bruger koster det dig 10 øre oveni abonnementsprisen. Dvs hvis du havde brug for at lade 500 kWh om måneden ville det give en ekstra udgift på 55 kr. således at din totale udgift per måned ville blive 804 kr.

Eksemplerne overfor viser, hvordan din månedlige udgift afhænger af, hvordan Clevers afregning - altså det Clever kalder tilbagebetalingssatsen - står i forhold til din elpris. Derfor er det vigtigt at vide, hvordan Clever beregner deres tilbagebetalingssats. Som du kan se af det sidste eksempel, så kan du ikke være sikker på, at du med et ladeabonnement har en fast udgift hver måned, uanset hvor meget du lader. Det kommer nemlig an på afregningen fra Clever - altså det Clever kalder tilbagebetalingssatsen - og din elpris. Derfor er det vigtigt at vide, hvordan Clever beregner deres tilbagebetalingssats, hvilket vi belyser i næste sektion.


Hvis du er interesseret i, hvad du skal betale ved valg af et ladeabonnement, skal du bare gå ind på vores platform, hvor du gratis får beregnet, hvad hver af de forskellige ladeløsninger vil koste baseret på lige præcis din situation og behov.

Lås udgifterne med 'x Power'

Fra starten af 2022 er Clever begyndt at tilbyde kombinationer af opladning og elaftale. Disse omtales som "x Power" og giver dig rent faktisk en reel fastpris-aftale på strøm til din elbil, hvis du har mulighed for at skifte elselskab.


LÆS MERE: Fri opladning af din elbil

Image alt

3. Hvad er tilbagebetalingssatsen?

Som beskrevet ovenfor er tilbagebetalingssatsen det, som Clever betaler tilbage til sine kunder for hver kWh, som de har brugt til at oplade deres elbil derhjemme. Den 1. april 2022 ændrede Clever deres tilbagebetalingssats, så den baseres på den rene elpris i tidsrummet kl 23-06. Tidligere har de brugt gennemsnitsprisen for alle døgnets 24 timer. Clevers formål med den nye tilbagebetalingssats er, at deres kunder i højere grad benytter sig af intelligent opladning og lader deres bil på de tidspunkter, hvor der er mest vedvarende energi i nettet, lavest belastning, og også billigere elpriser. Som du læste tidligere i sektion 2, vil dette dog også influere på, hvor meget der tilbagebetales per brugt kWh til Clevers kunder.


Når vi på elbiil.dk beregner udgifterne til forskellige ladeløsninger er tilbagebetaling og refusion af elafgifter naturligvis vigtige elementer. Med Clevers nye måde at beregne tilbagebetalingssatsen på, har vi også tilpasset vores beregninger for netop Clevers abonnementer. Med virkning fra 1. juli 2022, har vi beregnet satsen til 292 øre/kWh.


Læs videre nedenfor og se, hvordan vi er kommet frem til det. Du kan nemlig også selv få gavn af læsningen, da du kan blive lidt klogere på de rene elpriser og hvordan den endelige elpris bliver opgjort.

Clever går over til at lave tilbagebetalinger hver måned i stedet for hvert kvartal, som det er tilfældet nu. Den måde, som Clever vil opgøre, hvor meget de skal betale tilbage til deres kunder er defineret således:


Tilbagebetalingssatsen vil være et gennemsnit af elprisen i tidsrummet kl. 23-06 den pågældende måned,

baseret på spotprisen i Danmark, inkl. tariffer, transport og afgifter.


Det vil sige, at man hver måned vil få en forskellig tilbagebetalingssats, som varierer med spotprisen på el i Danmark mellem kl. 23-06. Dertil skal lægges elafgift, tariffer og moms. Regnestykket ser derfor således ud:Tilbagebetalingssats = Spotpris + Elafgift + Nettarif + Systemtarif + Moms


Spotpris:

  • Da den gennemsnitlige spotpris varierer fra måned til måned, må vi lave et estimat herfor som kan bruges i vores beregninger. Vi mener, det bedste pejlemærke for en gennemsnitlige spotpris mellem kl. 23-06 for 2022 og frem er at kigge på hvad gennemsnittet har været over de seneste 3 måneder. Vi har derfor hentet de nødvendige data fra Energinet for at kunne beregne dette gennemsnit.
  • Den gennemsnitlige spotpris i tidsrummet kl. 23-06 i Danmark i april til juni måned var på 124,33 øre/kWh eksklusiv moms.


Elafgift:

  • Elafgiften er per 1. januar 2022 på 90,3 øre/kWh eksklusiv moms, men ændres til 76,3 øre/kWh eksklusiv moms per 1. juli 2022. Vi bruger derfor den sidste i vores beregninger.


Tariffer:

  • Nettarif: Clever benytter et gennemsnit af nettariffer på tværs af netselskaberne som pt. er sat til 22 øre/kWh eksklusiv moms.
  • Systemtarif: Denne er baseret på Energinets nuværende sats på 11 øre/kWh eksklusiv moms.


Vi har nu alle de tal vi skal bruge for at kunne lave et estimat af Clevers tilbagebetalingssats:Øre/kWhEkskl. momsInkl. moms
Elafgift76.3095.38
Nettarif22.0027.50
Systemtarif11.0013.75
Spotpris124.33155.42
Tilabebetalingssats233.63292.04

Resultatet er altså at du som Clever-kunde kan forvente at få tilbagebetalt 292 øre/kWh i gennemsnit, hvis elpriserne fremadrettet er på niveau med priserne for april til juni 2022. Det er værd at bemærke, at dette kun er et estimat, men vi mener dette er det bedst mulige bud. Vi vil dog løbende opdatere denne sats i tilfælde af ændringer i spotpriser, afgifter eller de af Clever anvendte tariffer.


Uanset hvilken ladeløsning du vælger, vil det altid kunne betale sig at lade, når strømmen er billigst - det gør sig god ikke gældende, hvis du har lavet en fastpris-aftale med dit elselskab.


Med denne viden i baghånden, kan du nu let oprette dig som bruger på app.elbiil.dk og automatisk få beregnet, hvilken ladeløsning der er billigst for dig. Inde på siden har vi også en fuld sektion omkring elpriser, så du altid kan holde dig opdateret om disse.

Image alt

Opstartsomkostninger for Clever Unlimited

Som nævnt ovenfor har Clever et abonnement der hedder Clever Unlimited samt et der hedder Clever All-in-one. Sidstnævnte er tilgængelige for alle mens Clever Unlimited kun er for de bilmærker, som har lavet en aftale med Clever.


Et Clever Unlimited abonnement er 50 kr. billigere i om måneden end det tilsvarende Clever All-in-one. Opstartsprisen på Clever All-in-one er fast 7.999 kr, mens den for Clever Unlimited afhænger af det enkelte bilmærke. Som du kan se af tabellen nedenfor er der stor forskel på, hvad det for hver af mærkerne koster at få en ladeboks installeret ved dit hjem. Bemærk at fx Tesla ikke fremgår af tabellen, da Clever ikke har et samarbejde med dem.


BilmærkePris (kr.)
Aiways7500
Audi2500
BMW7500
Citroen0
Cupra2500
Dacia7500
DS0
Fiat0
Ford7500
Hyundai4995
Jaguar7500
Kia9699
Lexus4995
Maxus7500
Mazda7500
Mercedes7500
Mercedes-AMG7500
MG7500
MINI7500
Nissan7500
Opel7500
Peugeot2500
Polestar7500
Porsche7500
Renault7500
SEAT7500
Skoda2500
Toyota2500
Volkswagen2500
Volvo7500

Beregning af billigste opladning

Installationsprisen på en hjemmeoplader er bestemt et vigtigt parameter, når du skal finde den billigste ladeløsning. Især når der kan være 9.699 kroners forskel bilmærkerne i mellem. På vores platform, app.elbiil.dk, hvor du gratis kan oprette en profil og få beregnet den billigste ladeløsning for dig, tager vi helt automatisk højde for de forskelle der er, alt afhængig af hvilken elbil du har eller er interesseret i at finde en løsning på til opladning hjemme.

Image alt

Find inspiration

Dyk ned i flere af vores andre artikler, og få for eksempel en guidet tur i, hvordan elbiil.dk kan hjælpe dig med at finde den bedste elbil for dig eller læs en ærlig beskrivelse af de første syv dage med elbil.

Vil du holdes opdateret?