Fri opladning af din elbil

Det lyder tiltrækkende med fri opladning af ens elbil til et fast månedligt beløb. Hidtil har dette dog vist sig ikke at holde stik med de lade-abonnementer som slog sig op på ubegrænset opladning. Det ser dog ud til at der nu er kommet løsninger på det danske marked som kan tilbyde et reelt fast-pris produkt. Vi kommer omkring følgende ting i artiklen:

Hvem tilbyder et fast-pris produkt?

Hvordan fungerer det?

Hvad koster det?

Er det noget for dig?

LÆS VORES ANDEN ARTIKEL OM LADE-ABONNEMENTER

Clever ladeabonnement

Clever har ændret i deres abonnementer


Siden denne artikel blev skrevet har Clever ændret i deres lade-abonnementer. Det betyder at Clever fra 1. januar 2023 indfører et forbrugsbaseret energitillæg. Det bevirker at Clever Power ikke længere kan betragtes som et reelt fastpris produkt.Afhængig af elprisen måned for måned vil du nemlig skulle betale et tillæg der stiger jo højere dit forbrug er. Nedenstående er således kun gældende i de måneder hvor den gennemsnitlige spotpris for hele døgnet har været på højest 89 øre/kWh inkl. moms.

Fri opladning af din elbil1:1 Tilbagebetaling


De firmaer som både er udbydere af ladeløsninger og fungerer som elselskab har mulighed for at adskille dit elforbrug til elbil og bolig. Herved kan de tilbyde et reelt fast-pris produkt som opladningsløsning.


Indtil videre er det kun Clever som tilbyder denne fastprisløsning hvor du ved at bruge dem som elselskab får mulighed for at betale et fast beløb hver måned som fuldstændig dækker dit strømforbrug til din elbil. Det vil sige at uanset hvor meget du lader vil du betale det samme hver måned. Du kan læse mere om hvordan Clevers abonnementer virker lige her.


Produkterne fra Clever hedder “x Power” og de er allerede inkluderet som mulige ladeløsninger i vores beregninger inde på app.elbiil.dk. Om det kan betale sig for dig afhænger helt af hvor mange km du kører om året og om hvor meget du lader ude. Vær dog opmærksom på at det kræver at du skifter til Clevers elskab - Clever Power.


Ydermere kræver det at du slår intelligent opladning til således at du primært lader din elbil om natten. Ud fra hvad Clever har meldt ud bliver du dog ikke “straffet” for også at lade på andre tidspunkter.

Hvad koster det så?


Da du som nævnt ikke betaler for den strøm du bruger til at oplade din elbil uanset om det er hjemme eller ude, er regnestykket for de månedlige udgifter således ikke så kompliceret. Hvis du tegner et abonnement på Clever One x Power vil du som udgangspunkt betale 799 kroner per måned til opladning af din elbil. Og et er uanset hvor meget du lader, hvornår du lader og om du lader ude eller hjemme.


Som det er skruet sammen nu, vil du altså kunne låse dine månedlige udgifter til opladning af din elbil fuldstændigt. Så det er klart, at jo flere km du kører om året, jo større er chancen for at Clevers "x Power" løsninger vil være det billigste for dig. Hvis du har nedsat elafgift vil disse løsninger fra Clever formentlig ikke være de billigste, da du vil betale det samme hver måned uanset hvad dit elforbrug og elpris er.


Bemærk at fra 1. januar 2023 indførte Clever et forbrugsbaseret energitillæg på deres Clever One løsninger. Det betyder at ved højere elpriser vil Clever opkræve et tillæg, og du vil derfor kunne komme ud for at skulle betale mere end de 799 kroner per måned. Vores artikel Sådan virker et Clever abonnement beskriver hvordan energitillægget beregnes.


Du kan også selv læse yderligere om hvordan Clever Power virker og hvilke betingelser der medfølger her.

Er et fast-pris abonnement noget for dig?


Det kan jo lyde meget tillokkende med fri opladning for 799 kr. om måneden. Især når man husker tilbage på de høje elpriser vi havde i 2022. For at finde ud af om det er den billigste løsning for dig når du oplade din elbil bliver du dog nødt til at tage højde for følgende:


  • Dit kørselsbehov
  • Hvor meget du lader ude
  • Hvilken elbil du har eller vil få
  • Hvad din elpris er hjemme
  • Om du har nedsat elafgift


Det kan lyde som mange ting der skal tages højde for, men hvis du bruger vores automatiske beregner sørger den for at vise dig den ladeløsning som er billigst lige præcis for dig. Det er helt gratis og det tager kun et øjeblik at komme i gang.

Læs også

Vil du holdes opdateret?