Privatlivspolitik


Denne tjeneste er ejet af Elbiil.dk.


Denne privatlivspolitik forklarer hvilke persondata vi indsamler om dig, når du benytter vores tjenester samt hvornår og hvorfor vi indsamler dine persondata. Derudover beskriver den også, hvordan vi benytter dem, og vilkårene for vores videregivelse til andre, samt hvordan vi opbevarer dem sikkert.


Vi vil bede dig læse privatlivspolitikken grundigt igennem, så du er bekendt med og forstår, hvordan vi håndterer dine persondata.


1 Om os

Elbiil.dk ApS er en sammeligningsplatform registreret som et kapitalselskab stiftet med 2 ejere, som driver og udvikler platformen. 


2 Vores forretningsmodel

Vi er en uafhængig online tjeneste, der giver dig mulighed for at sammenligne og beregne omkostninger ved køb af forskellige elbiler og ladeløsninger udbudt af tredjeparter.


For at kunne give dig denne service, er det, i nogle tilfælde, nødvendigt for os, at indsamle personlige oplysninger om dig.


Når du anvender Elbiil.dk indsamler vi dine personlige oplysninger på vores platform og benytter dem til give personligt relevante beregninger og at tredjeparter kan markedsføre relevante produkter over for dig.


3 Informationer vi indsamler om dig


3.1 Brugerprofil

Når du besøger og anvender Elbiil.dk har du mulighed for at oprette en brugerprofil og blive kontoejer. Det giver dig mulighed for at gemme dine foretrukne biler og få beregnet din biløkonomi og billigste ladeløsning.


For at kunne oprette dig, skal du oplyse om følgende:

  • Dit for- og efternavn
  • Din email
  • Din alder
  • Dit køn
  • Om du tidligere har haft elbil.


For at kunne oprette en profil skal du acceptere vores betingelser for brug og denne privatlivspolitik, hvorefter vores behandling af dine personoplysninger, sker som en del af en aftale mellem dig og os.


3.2 Markedsføring

Hvis du er kontoejer kan vi anvende din e-mail og profilhistorik til at sende dig markedsføring.


3.3 Forespørgsler

Hvis du henvender dig til os med fx en reklamation eller for at få hjælp, kan vi anvende de oplysninger, du har givet os, til at svare dig og afhjælpe den konkrete henvendelse.


3.4 Feedback

For kontinuerligt at kunne tilbyde services, der imødekommer dine krav og forventninger, kan vi bede dig om feedback. Enhver feedback du giver os vil vi kun bruge til at forbedre vores services og tjenester. Vi vil ikke offentliggøre feedback du giver os.


4 Sådan behandler vi dine persondata

Vi behandler dine persondata i overensstemmelse med persondataforordningen (EU) 2016/679.


Som udgangspunkt behandler vi dine oplysninger på baggrund af en aftale mellem dig og os, når du opretter dig som bruger og godkender vores betingelser for brug og denne privatlivspolitik, jf. Persondataforordningens artikel 6.1b.


Informationer, som ikke er nødvendige for oprettelsen af din brugerprofil, indsamler vi typisk, fordi det kan hjælpe til at yde en bedre service eller til bedre at kunne målrette markedsføring på tjenesterne.


I forbindelse med markedsføringen er vores behandlingsgrundlag altid dit specifikke samtykke, jf. Persondataforordningens artikel 6.1.a og markedsføringslovens § 10, stk. 1. Samtykke gælder ligeledes, når vi behandler dine følsomme oplysninger, jf. Persondataforordningens artikel 9.2.a.


Herudover er vi underlagt en række lovkrav, som kan gøre det nødvendigt for os at behandle dine oplysninger for at opfylde loven, fx bogføringsloven, jf. Persondataforordningens artikel 6.1.c.


Endelig forbeholder vi os til hver en tid at behandle sine oplysninger i det omfang det er nødvendigt for, at vi kan varetage vores interesser i en juridisk tvist, jf. Persondataforordningens artikel 6.1.f og artikel 9.2.f.


5 Sikkerhed

Alle de persondata vi indsamler om dig opbevares i Amazon Web Services RDS services i Frankfurt, Tyskland.


Vi foretager fornødne sikkerhedsforanstaltninger for at beskytte dine oplysninger imod hændelige eller ulovlige hændelser, der kan føre til tab, ændringer, videregivelse af eller adgang til dine data.  


Selvom vi prioritere datasikkerhed, kan ingen information betragtes som 100% sikker, og du bør derfor altid inddrage fornødne sikkerhedsforanstaltninger på dit eget it-udstyr.


6 Opbevaringstid

Vi opbevarer dine data indtil de ikke længere er nødvendige for os at behandle. Det betyder at:


  • Profiloplysninger: Opbevares indtil 3 måneder efter du har valgt at lukke din profil eller har været inaktiv i 3 år og ikke har reageret på henvendelser fra os om sletning af din profil begrundet i din inaktivitet.
  • Markedsføringssamtykke: Slettes hurtigst muligt efter din afmelding.
  • Henvendelser fra dig: Opbevares indtil 6 måneder efter end behandling.
  • Feedback: Opbevares op til 5 år efter modtagelsen. Vi bestræber os på, at gemme din feedback i anonym form.


Vi gør opmærksom på, at vi i situationer, hvor vi som led i beskyttelse af vores legitime interesser, fx juridiske tvister, vil forbeholde os retten til at opbevare dine persondata i længere tid end angivet ovenfor og som minimum indtil tvisten eller tilsvarende er afgjort.


7 Deling af oplysninger

Vi deler dine oplysninger med tredjeparter, når du i forbindelse med en konkret service eller tjeneste giver tilladelse til det, eller hvis vi er forpligtet til det som følge af lovgivning, eller for, at vi kan beskytte vores interesser i en juridisk tvist.


8 Dine rettigheder

Du kan altid få indsigt i eller få rettet, slettet og udleveret de oplysninger om dig, som vi behandler. Alle anmodninger herom skal sendes til: hallo@elbiil.dk


Hvis du gerne vil rette en klage over vores behandling af dine data, vil vi anmode dig om først at henvende dig til os. Kan vi ikke hjælpe, har du mulighed for at klage til Datatilsynet.


9 Ændringer

Vi forbeholder os retten til fra tid til anden at ændre i denne privatlivspolitik. Hvis der er tale om væsentlige ændringer vil vi oplyse dig om dette, hvis du er kontoejer hos os.


Senest opdateret: 14. juni 2023